Skriven av 08:16 Världen

Ungern visar vägen – förbjuder homoadoptioner

I Ungern går inte vad som helst för sig. Medan Sverige valt en väg som går ut på att lyda hbtq-lobbyn, så säger Ungern nej och tar ansvar.

En lagändring i Ungern omöjliggör för homosexuella att adoptera barn. För att kunna genomföra ändringen definierade man också om begreppet “familj” i grundlagen. Nu anger den att “modern är en kvinna, fadern är en man”.

Parlamentet röstade ja

Under tisdagen röstade Ungerns parlament ja till en lag som klargör att bara gifta par har rätt att adoptera barn. Homosexuella par har inte rätt att gifta sig i landet, men tidigare har de likväl kunnat adoptera genom ansöka som enskild person. Nu är det stopp på den fronten också.

– Huvudregeln är att bara gifta par kan adoptera ett barn, det vill säga en man och en kvinna som är gifta. Det säger Ungerns justitieminister Judit Varga i ett uttalande.

Dock tillåts vissa undantag. Till exempel kan ensamstående släktingar till ett barn få adoptera barnet.

Ungern klargör: Grunden för familjen är äktenskapet och föräldrar-barn-relationen. Modern är en kvinna, fadern en man. Klicka för att Tweeta

Vad som är en familj klart definierat

Ungern har också uppdaterat sin grundlag för att markera mot hbtq-lobbyn och säkerställa att nationens barn är skyddade. Detta står nu att läsa i grundlagen:

 ”Ungern skyddar äktenskapets institution som föreningen mellan en man och en kvinna och familjen som basen för nationens överlevnad. Grunden för familjen är äktenskapet och föräldrar-barn-relationen. Modern är en kvinna, fadern en man”.

Man klargör också “barns rätt att identifiera sig med sitt födelsekön…”.

Åter igen visar Ungern mod och stakar ut vägen för andra att följa. De sätter barnet i fokus och deras dennes sida.

Skydd för familjer och barn

Medan hbtq-lobbyister och så kallade “människorättsorganisationer” upprörs och kritiserar ändringarna applåderar alla som har barnens bästa i åtanke. Åter igen visar Ungern mod och stakar ut vägen för andra att följa.

Man förbjuder inte homosexuella, men man ser till att det som är bäst för barn är i fokus och tar därmed deras sida. Statssekreterare Zoltán Kovács skriver så här på About Hungary:

”Ungerns grundlag skyddar nu familjer och barn på ett unikt sätt, även i Europa. Det ändringsförslag som antogs i dag av nationalförsamlingen ger alla barn en utbildning och uppfostran som bygger på värderingarna i den ungerska kulturen och som garanterar en ostörd utveckling för barnet, i enlighet med hans eller hennes kön vid födseln.”

I Sverige går man en helt annan väg och snart väntas familjebalken skrivas om så att “mor” och “far” försvinner till förmån för könsneutrala ord. Detta kan du läsa mer om här: Mor och far behövs inte enligt regeringen

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 282 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This