Skriven av 16:37 Ur ruinerna

Värnplikt skäl för asyl

Migrationsverket meddelade idag att personer som riskerar att kallas till militärtjänstgöring i Syrien kan ha rätt till flyktingstatus i Sverige. Syrien har, liksom Sverige, värnplikt vilket innebär att staten har rätt att kräva att medborgare tjänstgör för armén. I Syrien har man de senaste åren ökat sin rekrytering.

I Syrien kan den som vägrar militärtjänst, enligt Migrationsverket, få stränga straff. Samtidigt menar de på att FN pekat ut den syriska armén som krigsförbrytare som begår brott mot mänskligheten.

Därför meddelar Migrationsverket nu att syriska män mellan 18 och 42 år kan ha rätt till flyktingstatus i Sverige. Det delas inte ut någon allmän amnesti men alla kan ansöka och få sin asylansökan prövad individuellt. Migrationsverket vänder sig bland annat direkt till människor som redan fått beslut om såväl avvisning som utvisning och uppmuntrar dem att söka asyl på nytt med motiveringen att de riskerar att rycka in i militären om de återvänder till Syrien.

De yngre män som nu får asyl för att slippa göra lumpen kan tänkas efter att de erhållit svenskt medborgarskap inkallas för att göra värnplikt i Sverige. Om mannen vägrar kan han dömas till fängelse i upp till ett år. Då är det väl dags att dra igen.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 138 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This