Skriven av 09:18 Krönika, Ur papperstidningen

“Allt fler hittar hem”

Männen måste hjälpa kvinnorna att hitta hem till traditionen skriver Frida. Frågan är om de klarar av det, eller är de för ängsliga?

UR NATIONALISTEN NR. 1/2021 | 2020 går mot sitt slut när jag sitter och skriver detta, det är bara några timmar kvar innan årets sista månad inleds. Jag känner mig hoppfull inför nästa år, även om min hoppfullhet är aningen skräckblandad. De senaste tio åren har varit väldigt händelserika och jag föreställer mig att ni som tillbringat större delen av era liv i den nationella rörelsen märker detta mer än många andra.

En fråga som ligger mig varmt om hjärtat är den så kallade kvinnofrågan och ni som hört mig i någon podd vet att jag tycker att den hör ihop med nästan alla andra frågor, både stora som små. De senaste 40 åren (minst) har västerländska kvinnors självupplevda lycka minskat samtidigt som stress-sjukdomar, alkoholism, ekonomisk utsatthet och generell fysisk ohälsa ökat, för att inte tala om kvinnors självupplevda otrygghet. Nu kanske jag låter ”svartpillrande”, som althögerkidsen säger. Men faktum är att allt detta leder till ett missnöje hos kvinnor – allt fler upplever en gnagande känsla av att allt inte står rätt till. Och tack vare det känner jag hopp. 

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 352 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This