Coronafängelse

Skriven av 18:52 Världen

Coronakåken nästa?

Är makten på väg att fängsla medborgare som inte följer Coronarestriktionerna? Tysk media spekulerar i att ett Coronafängelse byggs just nu.

I våras fanns det i Tyskland förslag på hur man skulle hantera de människor som inte tog coronarestriktioner och coronahysterin på fullt allvar. Man ville tvångssända dem till psykiatriker eller särskilda sjukhus. Det blev aldrig något av de förslagen, kanske för att den berömda kurvan fasades ut och politiker insåg att de varit lite väl hysteriska. Men nu är hysterin tillbaka, och värre än någonsin.

I den tyska delstaten Sachsen byggs ett före detta asylboende om. Vissa källor menar att målet är att inrätta det för tvångsinternering av så kallade karantänvägrare, det vill säga sådana som bryter mot de restriktioner som säger att du måste sätta dig själv i karantän en viss tid hemma om du har smittats, om du misstänks ha smittats eller rent av för att restriktioner förbjuder dig att lämna din stad eller ibland ditt hem (utegångsförbud). ”Coronakåken” vore ett passande namn för sådan internering på svenska.

För att hantera dem som återfaller i ”brott mot restriktionerna” har man skapat en processväg: förmaning, böter, domstolsprocess för internering i coronakåken eller annat beslutat straff. Det har inte kommit till stånd än, men myndigheterna vill förbereda sig vid behov av sådant straff. Förslaget är inte riksomfattande utan gäller just delstaten Sachsen, som har agerat väldigt kraftfullt under ”den andra vågen” av coronasmittan. Målet med idén om tvångsinternering är att skydda oskyldiga människor mot förövare.

Härvid inser man vad som har hänt. Hysterin har nått farliga höjder. Personer som ser lätt på coronasmittan, det vill säga som ser nyktert och förnuftigt på saken, utmålas som förövare, förbrytare, återfallspatienter, psykfall med mera. Som vore de mördare eller pedofiler. Och deras illdåd hotar oskyldiga. Därför bör eller hellre måste de interneras. För att de har erfarit hur högst 1 procent av befolkningen insjuknar kraftigare än en förkylning eller influensa. Eller bara tycker att restriktionerna bryter mot vedertagna rättigheter.

Det är uppenbart att staterna testar sina medborgare, för det här händer inte bara i Tyskland utan runt hela världen. Sådant spel är sällan helt planerat utan följer sin egen logik, precis som stegring av hysteri. Faran är att det blir som elchocksexperimenten – man ökar laddningen hela tiden för att se vad fången klarar av. Och den sortens ökning är oftast spontant gjord; man tycker att det faller sig naturligt att öka graden av straff. Det är elementär psykologi. Samtidigt vet vi hur klåfingriga politiker och myndigheter är.

Man finner mycket symbolik kring de här planerna. Interneringsplanerna finns i Sachsen, i hjärtat av det gamla DDR, där man har provat sådant i många år. I Sachsen finns också stort motstånd mot invandring, islamisering, globalisering och dylikt – en tradition av medborgarmotstånd som var stark även i DDR. Det finns förstås från myndigheterna ett intresse att sätta medborgarna på plats. Nu ser man legitima skäl att bestraffa sådan opposition. Att det är ett gammalt asylboende gör symboliken än kraftigare.

Dessutom ligger platsen som tros inrättas som ”Coronakåken” på gatan Stauffenbergallee. Claus Schenk von Stauffenberg var den som ledde 20 juli-attentatet mot Adolf Hitler 1944, en av de klaraste tyska symbolerna för motstånd mot staten, och det spelar tydligen ingen roll huruvida motståndet anses gott eller inte. Allt motstånd ska kväsas.

Det sorgligaste är att allt som händer med coronasmitttan är just hysteri. Det märks mycket tydligt däri att alla proportioner är som borta. Dödligheten är inte mycket värre än vid normala år. Få blir smittade, och de flesta blir mildrigt sjuka. Samtidigt går otaliga företag i konkurs och arbetslösheten är högre än på mycket länge – på grund av de drakoniska och hysteriska restriktionerna. Även om pressen på särskild sjukvård för dem som drabbas hårdare av sjukdomen är hög och även om det var skrämmande vad som hände i Italien och Spanien i våras, så måste man se nyktert på de hela.

Men nej – gränser ska bevakas med militär, resenärer ska ha vaccinationsstämpel i passet, helst ska hela världen vaccineras (om och om igen med tanke på virusmutationer) och så vidare. Som om vi hade att göra med pesten. Hör bara hur det låter: coronakåken!

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 266 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This