Skriven av 16:30 Krönika • En kommentar

Dan Eliasson avgår

Dan Eliasson lämnar uppdraget som generaldirektör för MSB. Han menar att hans bögresande riskerar att ta fokus från MSB:s uppdrag.
Dan Eliasson

Dan Eliasson avgår som generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nyligen avslöjades det att Eliasson rest till Kanarieöarna över jul och nyår. Eliasson försvarade resan med att han bedömt den som nödvändig eftersom han ställt in många andra resor och behövde träffa sin dotter.

Sedan dess har fler uppgifter om hans resa avslöjats. Det har visat sig att han haft en privat fest med homosexuella män på sin balkong och att han gått på bögklubb där han, enligt Nyheter idag, inte bara synts med en ung norsk man utan även varit dålig på att lämna dricks.

En bögresa till Kanarieöarna är i vanliga fall inget som får en generaldirektör på fall men när myndigheterna vill hindra människor från att resa och gå på restaurang kvällstid så sticker det naturligtvis i ögonen generaldirektören för MSB festar och går på bögklubb utomlands.

Den stora frågan är dock om det finns mer som Eliasson nu vill dölja. Han avgick inte när det stod klart att han rest på semester trots coronarestriktioner och uppmaningar om självisolering. Det är när det utsvävade hbt-livet börjar avslöjas som han väljer att lämna sin post. På samma sätt tog det ett bra tag innan Fredrick Federley avgick. Han han levde ihop med en dömd pedofil räckte inte, utan det var när det började avslöjas att Federley har mängder av dömda pedofiler i sin närhet som han valde att lämna politiken.

De senaste avslöjanden med Federley, men även flera andra centerpartister, och nu Dan Eliasson gör att man måste fråga sig vad det är för typer som finns i den politiska eliten i Sverige. Hur många är det egentligen som uppmanar svenskarna att stänga in sig för att sedan känna sig tvungna att åka på bögklubbar? Hur många ingår i pedofila nätverk? Hur många perversa typer har skaffat sig höga positioner inom svensk politik och hur många hållhakar finns det på ledande politiker och tjänstemän?

Dan Eliasson säger att MSB har ett viktigt uppdrag som försvåras när fokus hamnar på honom. Det är nog mycket riktigt. Men det betyder inte att fokus ska riktas åt annat håll nu. Nu bör alla skelett grävas fram. Vad är Dan Eliasson för typ av människa egentligen och vad har han för hållhakar på dem som gett honom uppdrag efter uppdrag?

Svegot sände under dagen en extrasändning med anledning av Dan Eliassons avgång. Hör när Dan Eriksson och Ludvig Delin diskuterar:

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 338 times, 1 visits today)
1
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This