stöld

Skriven av 15:13 Sverige

De stjäl dina pengar

Flera omfattande bidragsfusk där invandrare lurat till sig skattemedel har avslöjats. Men hur stort är mörkertalet?

Massinvandringen är en enorm kostnad för Sverige och svenskarna. Det är de flesta, utom möjligen Vänsterpartiets nye chefsekonom överens om. Men faktum är att det finns så många kostnader som döljer sig och borde räknas in. Det tycks allt mer tydligt att många, redan innan de lärt sig det svenska språket, lär sig hur de kan dryga ut den egna kassan genom att lura till sig skattemedel.

Bidragsfusk via studieförbund

Ett exempel berättade TV4 om i går. Det är i Studiefrämjandets regi som man i flera år kunnat plocka ut pengar för ickebefintliga projekt. TV4 berättar: “Oroväckande många fall av integrationsprojekt har visat sig vara oseriösa. När Studiefrämjandet skulle fråga ut kursledare för kurser i svenska språket och vad man gjort på studiecirklarna gick det inte ens att genomföra intervjuerna utan tolk”.

Över 435 000 studietimmar kommer att strykas, studietimmar som finansierats med studiebidrag och där pengar nu ska begäras tillbaka. Sannolikt kommer dock inga större summor att återvända till statskassan.

I augusti förra året berättade TV4 om hur flera studieförbund upptäckt omfattande bidragsfusk i sin verksamhet i Järvaområdet i Stockholm. Åtta av tio förbund upptäckte fusk och Medborgarskolan valde att stänga ner sin verksamhet i det invandrartäta området.

Familjedaghem lurade till sig pengar

Nyligen berättade Sydsvenskan om hur två barnomsorgsföretag i Malmö stoppats från att bedriva familjedaghem sedan omfattande fusk avslöjats. De båda bolagen har fått över 25 miljoner kronor i kommunala bidrag för att ta hand om barn.

Vid granskning har det visat sig att flera av de inskrivna barnen inte varit där utan i några fall till och med varit bosatta utomlands. Vid en kontroll hos ett av företagen 2020 fanns bara fem av de 27 inskrivna barnen på plats. De barn som funnits på plats har också fått undermålig omsorg. Dagbarnvårdarna har haft svårt att uttrycka sig på svenska och saknar utbildning för att arbeta med barn. Förskoleförvaltningens enhetschef Lisa Lemmeke förklarade dock att om företagens huvudmän lyckas ge en tillräckligt god redovisning hur hur bristerna åtgärdats så kommer pengarna fortsätta att betalas ut.

Svenskar betalar

Det här är två exempel på hur svenska skattemedel gått till bedragare. Naturligtvis finns det många fler som inte upptäckts. Människor som inte ens bemödar sig att lära sig det svenska språket lär sig så pass mycket om det svenska samhället att de kan lura till sig mångmiljonbelopp. De som blir avslöjade kan enkelt bara lämna landet och börja på ny kula i någon att europeiskt land, eller ta de pengar de stulit och återvända till det land de påstår sig ha flytt ifrån. Om de inte har någon annan identitet i Sverige som de snabbt kan växla till.

Som påpekats tidigare är det svenska samhället anpassat efter en annan tid. Sveriges lagar och välfärdssystem är byggt när Sverige beboddes av svenskar. Det var ett annat land. Sverige står inte rustat för den mångkulturella verkligheten.

Vi måste komma till en punkt där svenskarna får nog av att arbeta ihop skattemedel som bidragsturister kan bada i. Det är din lön, ditt slit, som delas ut.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 231 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This