Skriven av 11:48 Sverige

Demokratin upphävs ytterligare när pandemilag röstas igenom

Ja till pandemilag. Politikerna har fått som de ville och svensken har utan något motstånd givit bort sina medborgerliga fri- och rättigheter.

Riksdagen röstade idag igenom pandemilagen (som sågats av JO till den milda grad att man avstyrkte den). Politikerna har dock inget emot den och snarare har oppositionen (också SD) krävt hårdare tag och mer inskränkningar. Man vill helt sonika att regeringen Löfven ska få så mycket makt som möjligt. Eller som moderaten Camilla Waltersson Grönvall säger till Expressen:

– Alla är överens om att den här lagen redan borde ha varit på plats.

Vad säger lagen?

Lagen ger regeringen rätt att helt efter eget huvud förbjuda folksamlingar på alla platser dit allmänheten har tillträde. Några exempel på sådana är:

  • Köpcentrum och liknande
  • Kollektivtrafik
  • Gym och privata träningsanläggningar
  • Restauranger och barer
  • Privata lokaler för sammankomster, exempelvis förenings- och festlokaler
  • Inrikesflyg
  • Andra platser för fritids- eller kulturverksamhet

Lagen träder i kraft den 10 januari och gäller fram till den 30 september i år.

Vad innebär lagen?

I princip kan regeringen göra precis vad den vill och kommendera ut våldsmonopolet för att upprätthålla beslutet. De kan besluta om att man inte får åka och handla under vissa tider eller att kollektivtrafiken stängs ned genom reseförbud. Företag kan tvingas klappa ihop när regeringen förbjuder folk från att besöka dem och föreningar kan hindras bedriva sin verksamhet.

Förhoppningen är att lagen sedermera ersätts av en permanent pandemilag, som ska anpassas till andra pandemier utöver covid-19. Denna ska vara på plats i april 2022.

Svensken har nu visat att de är beredda att ge bort alla sina medborgerliga fri- och rättigheter till staten. Nu kan vi bara hoppas på att staten är välvillig och klok och att de inte kommer missbruka sin makt.

Lyssna på Radio Svegots extrasändning med anledning av den nya pandemilagen:

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 182 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This