Skriven av 09:07 Världen

Detta är “dubbeltänk” – Twitter fördömer nätcensur

Dubbeltänket når nya nivåer efter att Twitter fördömt nedstängningar på nätet i samband med ett presidentval. Knappt man tror sina ögon.

Twitter har tillsammans med de stora techjättarna stängt ner inte bara Donald Trump (sittande president i USA än så länge) utan också (på kort tid) närmare 100 000 andra som inte delar deras vänsterliberala politik. Twitters vd passade också på att hylla Apple, som valde att plocka bort Parler (konkurrenter till Twitter) från App Store.

Samtliga i det vänsterliberala gänget är överens om att det är bra och rätt att tysta, stänga ner och se till så att politiska motståndare inte kan göra sina röster hörda. Visst, Angela Merkel och Frankrikes Macron har varit lite lätt skeptiska, men generellt så är de alla för att järnhälen på ett eller annat sätt pressar all opposition under sin sula.

Men det är inte okej om någon annan gör det. Twitter ger uttryck för äkta Orwelliskt dubbeltänk i och med denna officiella tweet som dök upp:

Därefter berättade Twitter i en annan tweet att de tidigare under veckan ägnat sig åt att stänga av flera konton på deras egen plattform som de menade försökte påverka nämnda val. De skriver i tråden:

“Earlier this week, in close coordination with our peers, we suspended a number of accounts targeting the election in Uganda.”

Alltså; de har stängt av användare från sin plattform och upprörs sedan över att företag som tillhandahåller internet ombetts att hindra åtkomsten till sociala medieföretag som man kanske uppfattar försöker påverka valet genom att stänga av användare som inte tycker “rätt”?

Som sagt. Det är inte okej om någon annan gör som big tech gör.

De vet vad de gör

De vet precis vad de gör på Twitter och inget hån eller förklarande resonemang i världen biter på dem eller sådana som dem. Sett utifrån är det hela uppenbart knäppt eftersom de själva ägnar sig åt vad de anklagar andra för. Twitter och big tech är de det öppna internets främsta dödgrävare, men så klart kommer de inte – kan de inte – erkänna det. Till saken hör att de heller inte kan erkänna något de inte tycker.

1984 var tänkt som en varning mot repressiva regimer och ideologier, men visar sig snarare ha blivit en handbok för vår tids maktmänniskor.

Det handlar om dubbeltänk, ett koncept från boken 1984. Boken var tänkt som en varning mot repressiva regimer och ideologier, men visar sig snarare ha blivit en handbok för vår tids maktmänniskor. Dubbeltänkt definieras så här:

“Dubbeltänk (doublethink) innebär att kunna hålla två motsägande trossatser i huvudet samtidigt och att dessutom acceptera båda som sanna, att kunna ljuga medvetet och ändå vara fullständigt övertygad om att man talar sanning.”

Där har vi patologin bakom vänsterliberalerna. Det viktiga är att förstå att det inte kommer sluta förrän de stoppas. De kommer gå på och varje möjlighet de får – hela det vänsterliberala etablissemanget alltså – att utöva makt över kommer de att ta.

Inget är heligt för dem, det har historien visat.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 178 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This