Skriven av 22:48 Krönika

Ett evigt tjat om hot och hat – apropå QAnon

QAnon har vuxit fram och hotar tryggheten i hela USA, om inte i hela världen. I alla fall om man får tro gammelmedia.
QAnon

Hat och hot, hot och hat – har vi hört det förut? Nu efter presidentinstallationen tjatas det om QAnon i svenska tidningar, och där har någon murvel letat sig in i skumma fora och hittat något de tycker är hatstämningar. Och hjälp, nu hotar journalisterna med att Qanonarna ska komma till Europa med sitt hat. Som om det inte allaredan tjatas tillräckligt om hat här!

Ett ögonblick förresten, på tal om installation. Nog påminner hela spektaklet alltifrån truppsamlingen i Washington D.C. till en bortkommen Bidens första dagar på kontoret undertecknande ordrar med banditmasken på om just ett dåligt konstverk, en installation. Om det inte fanns så mycket sorgligt allvar i situationen kunde man skratta gott åt det idiotiska konstverket.

Nåväl, Qanon är ett nätforum där de diskuterar konspirationsteorier om hur ledande politiker, företagare och opinionsbildare försöker tillskansa sig världsherravälde och samtidigt minska medborgarnas frihet – kryddat med lite bäbisblod, satanism och pedofili. Och vari ligger det konspirationsteoretiska i det? Vi som minns kalla kriget kommer ihåg hur Sovjet och USA kämpade för den ledande platsen i världen. Efter 9/11 2001 såg jänkarna sin chans igen och krigade sönder stora delar av Mellanöstern. Efter det misslyckandet – med kulmen under ”fredsfursten” Barack Hussein Obama – fruktar många att Kina har världsherreväldesambitioner, eller snarare Kinas kommunistparti.

Nåväl, gammelmedia vill gärna vara poppis och känner sig därför tvungna att spana in denna QAnon-härva. Dessa stormade ju, menar man, påhejade av Trumpen – med tjurhorn, schamantrumma och buffelkåpa (fint assisterade av både välrustade vänstertrupper och polisen, men det står förstås inte) – Capitol Hill, antihatets och icke-hotets hjärta. Kongressen har väl aldrig sanktionerat några krigshandlingar!

Gammel- och poppismurvlarnas slutsats: eftersom QAnon talar illa om den socialliberala världen (och inte till 120 procent talar illa om Donald Trump, även om de hoppats på honom) så är gruppen hatisk. Och nu ska de storma Europa. Med bävan laddar murvlarna för ett nytt D-Day. Qanonisarna attackerade ju demokratins heliga högborg den 6 januari och det är ju snarlikt den 6 juni…

En generalrepetition gjordes för några månader sedan då QAnon-anhängare och högerextremister (de är egentligen samma sak – hatiska och hotiska – eftersom de ifrågasätter de socialliberala värdena) attackerade den tyska riksdagen. Några vänsternissar fanns förstås inte med den gången heller! I fulmedias ögon hade de nog mördat varenda kotte om de inte hade stoppats av modig polis (som socialliberalerna ändå vill ha bort) i – ingången.

En tysk extremistforskare jagar upp oss med att säga de berömda orden. ”De enas av hatet och ilskan som riktar sig mot medierna, politiken och demokratin”, sa han nyligen i tyskarnas SVT. I Tyskland sker i höst val till både riksdagen och några delstater. Dessutom finns en utbredd misstro till coronavaccin och missnöje med coronarestriktioner. Därtill finns ett högerparti som är motståndare till den förda socialliberala politiken, Alternativ für Deutschland, som givetvis förs samman med Qanonarna. Året kan enligt etablissemanget bli ödesdigert om man inte klistrar på AfD så mycket hat och hot som möjligt – bland annat en rejäl dos QAnon. Men tyskarna står minsann samlade. ”Budskapet till demokratins fiender är att vi inte godtar ert agerande och att vi bekämpar ert hat både online och offline, sa en tysk socialdemokrat häromdagen.

I Sverige är det inget val i år, så här kommer QAnon nog att användas ganska sparsamt av smutsmedia och fulpolitiker. Här är man bra nog på att smutsa ned motståndarna med hat och hot. Tyvärr kan man knappt läsa en tidning, höra ett nyhetsprogram eller åse ett inlägg från en riksdagsledamot á la sjuklövern utan att påminnas om hotet och hatet från dem som inte hurrar för den förda politiken. Tjatet om hotet och hatet är förstås till för att avfärda motståndare till massinvandring, höga skatter, tokfeminism m.m. och hetsa mot dem, etikettera dem som villebråd.

Är det då så konstigt att det finns dem som så att säga konspirerar mot ett etablissemang av politik och opinion, vilket uppenbarligen inte vill folket väl?

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 152 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This