Skriven av 14:38 Världen

Ett steg närmare EU-armé

I måndags presenterade Frontex sin nya uniform som ska bäras av deras operativa styrkor. Därmed går man ännu ett steg närmare en EU-armé.
Frontex

EU-skeptiker har länge varnat för att EU steg för steg kommer att gå från att vara ett samarbete till att utvecklas till ett land med delstater. Det är ingen konstig rädsla eftersom flera av EU:s ideologiska arkitekter liksom många liberala EU-förespråkare gett uttryck för just sådana tankar.

EU-armé växer fram

Oron må bli utskrattad av EU-anhängare men likväl suddas gränserna ut allt mer. Steg för steg går man mot detta mål. När EU fick en gemensam valuta kom vi betydligt närmare detta globalisternas våta dröm. Utvecklandet av Frontex är ett annat exempel. Frontex svenska formella namn är Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån. Det rör sig alltså om en europeisk myndighet vars uppdrag är att bevaka Schengenområdets yttre gränser.

I praktiken har gränsbevakningen dock skötts av respektive land men delvis efter EU:s riktlinjer. Frontex inrättades 2004 och i samband med den stora invandringsvågen 2015 stärktes verksamheten. Nu tar Frontex ytterligare ett steg.

Den 1 januari i år fick Frontex en egen permanent operativ styrka som avser att sättas in för att stödja de nationella myndigheterna. Den 11 januari publicerade Frontex en förhandsvisning av sin nya uniform. På Twitter har de lagt ut en film där de berättar att EU för första gången har sin egen uniformerade kår.

Från att ha varit en mer administrativ myndighet har Frontex utvecklats till ett fullskalig gränsbevakning. Ländernas gränsbevakning kommer därmed stegvis att tas över helt av en överstatlig uniformerad beväpnad gränsbevakning. Är det verkligen någon som tror att det kommer att stanna här?

Enskilda länder tappar inflytande

Genom att EU stegvis tar över gränsbevakningen helt så förlorar naturligtvis de enskilda länderna i samma takt rätten att försvara sina gränser. Under EU:s flagg och styre kommer soldater att patrullera våra gränser.

Naturligtvis talar man just nu inte i termer som “armé”, men ett försvars främsta uppgift är att skydda gränserna och det är just den den verksamheten som EU organiserar och tar över.

Medlemsstaterna förlorar politiskt inflytande hela tiden. Snart står EU som ett nytt land med en gemensam armé, gemensam valuta, gemensam handel och gemensamma lagar. Kanske skrattar fortfarande EU-förespråkarna då och menar att ett medlemskap inte tar ifrån de enskilda länderna något politiskt inflytande. Kanske har de slutat skratta?

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 409 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This