Skriven av 11:26 Krönika

Glöm Thule på SR – tack och lov finns våra egna alternativ

Sveriges Radio använder skattepengar för att spela hiphop och gansterrap. Varför vi inte får höra Meduza eller Thule vill de inte svara på.

Hur tomt, tyst och tråkigt hade det inte varit utan alternativmedia? Ställer du dig själv den frågan någon gång? Jag gör det alltför sällan och tar samtiden för given, det är sådana vi är, vi människor. Det är dumt och därför måste vi få hjälp att påminna oss om vad vi har nu, som vi inte hade “då”.

Det var i och med att Sveriges Radio vägrade svara på frågor från Nyheter Idag om att man spelar hiphop och rap (som gärna glorifierar våld och kriminellt leverne) men aldrig sådan folkkär musik som Eddie Meduza eller Ultima Thule, som jag påminde mig själv om hur bra vi ändå har det idag.

Visst, under en tid på 1990-talet var Ultima Thule riktigt stora, med guldskiva och spelningar på Sveriges Radio. Det var underbart, men kort. Snart nog var de ute i kylan igen och vi som uppskattade musiken fick fortsätta köpa skivor och dela med oss på kasettband. Friheten fortsatte sedan i Internets gryning då det var vilda västern. Sedan kom den kvävande nätcensuren ikapp igen. Dock finns bra nationell musik fortfarande på Spotify och Youtube, så bättre än förr är det.

Bättre blir det också hela tiden.

Medströmsmedia är som den är och att vi skulle få någon syl i deras väder är knappast troligt. Därför har vi våra egna kanaler istället. Och även om vi då och då stöter på patrull, plockas ner och raderas så är det oändligt många gånger enklare att bedriva metapolitisk kulturkamp idag än på 1990-talet.

Nog kan man bli förbannad över att public service använder våra pengar för att driva P3 Din Gata och samtidigt vägrar spela musik som tiotusentals svenskar skulle uppskatta. Det är objektivt fel. Men de är ju trots allt våra motståndare och vi kan inte räkna med annat än att de agerar som sådana.

Vi är hänvisade till våra egna medier och dessa kommer med tiden ta större plats. Målet är att ersätta dagens medströmsmedia så långt det är möjligt. Det är en lång väg att gå, men vi är en god bit på väg. Ännu närmre kom vi den fjärde januari i år då Radio Svegot nylanserades, nu med en dygnet runt-radio; morgonprogram och något nytt varje vardag 20.00.

Glöm Ultima Thule på SR. Ännu bättre, glöm SR helt och hållet.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 205 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This