Skriven av 18:28 Världen

Italiens regering på väg att falla

Italiens regering är på väg att falla sönder efter inre konflikter. Nu kräver Lega Nord att nyval utlyses.
Giuseppe Conte

I går kastade den italienska regeringen i traditionell ordning in handduken. Matteo Renzis parti Levande Italien (Italia Viva) lämnar regeringen, och därmed finns ingen majoritet i parlamentet. Premiärministern Giuseppe Conte måste således avgå om han inte snabbt kan skramla ihop en ny majoritet i den snåriga italienska djungeln till politik. Eftersom det verkar vara utsiktslöst lär regeringen falla.

Orsaken sägs vara hur pengar EU:s coronafond ska användas i Italien. Renzi har velat använda coronafonden mer aggressivt. Oenigheter mellan Renzi och resten av regeringen har grott i en månad, och nu har alltså Renzis parti sagt ifrån genom att lämna regeringssamarbetet därhän. Utöver coronamiljarderna har Renzi kritiserat regeringen bl.a. för att Conte inte har fördömt Donald Trumps anhängare tillräckligt hårt.

Renzis parti är ett litet liberalt och feministiskt globalistparti, och Contis regeringen för en typisk centerpolitik. Så politiskt sett är det glädjande nyheter. De nationalistiska och konservativa partierna vädrar förstås morgonluft i och med regeringskrisen. Matteo Salvini, ledare för Lega Nord, har krävt nyval. Krisen innebär dock fortsatta problem i Italien som ännu kämpar med följderna av covid-19, inte minst de brutala restriktioner som har lamslagit landets ekonomiska liv.

Mer konspirationsteoretiskt lagda ser nog annars att regeringskrisen har ett samband med valet i USA, där valfusk troligen inträffade vilket gav Joe Biden segern. Flera visselblåsare har under ed lämnat vittnesmål om hur de från Italien, med hjälp av företaget Leonardos satelliter, har manipulerat valresultatet genom dominionmaskinerna som används på många håll i USA under valet. Personal på den amerikanska ambassaden i Rom (där f.ö. Renzi ska ha vistats en hel del), MI6 och italiensk säkerhetstjänt, vissa säger också Vatikanen, påstås ha varit inblandade.

Det låter kanske fantastiskt, men hela cirkusen i USA fr.o.m. den 3 november är inte mindre fantastisk, alltifrån de spektakulära händelserna som inträffade under valdagen (och natten) till det farsartade riksrättsåtalet mot Donald Trump som pågår i detta nu.

Det bästa vore givetvis att här få en royal stright flush. Valfusk i USA avslöjas, bl.a. genom att Leonardoteorin stämmer. Trump återinsätts samtidigt som etablissemangspolitiken i USA får en dödsstöt. Och det blir omval i Italien där nationalistpartier får makten.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 158 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This