Skriven av 15:33 Världen

Julian Assange blir kvar i häktet

Julian Assanges förhoppning om att slippa sitta häktad grusades idag då domstolen nekade honom borgen. Domaren sa sig inte lita på honom.

I dag nekade domaren Vanessa Baraitser Wikileaks-grundaren Julian Assange borgen. I samband med det sade hon:

– Jag är övertygad om att det finns goda grunder att tro att om Assange släpptes i dag skulle han låta bli att komma till domstolen för att ställas inför rätta.

Assange sitter häktad i Storbritannien för att ha brutit mot borgensregler år 2012 i samband med att Sverige krävt honom utlämnad. Det svenska ärendet är numera nedlagt. Också USA vill ha honom utlämnad, men det gick inte domare Vanessa Baraitser med på här om dagen. USA kommer överklaga beslutet.

Julian Assange lider av vacklande hälsa och förhoppningen var att han skulle kunna återhämta sig i frihet i väntan på rättegång. Så blev det alltså inte. Assange kommer istället kvarbli i Belmarshfängelset i London, där han suttit sedan april 2019.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 44 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This