Skriven av 11:32 Världen

Kamala Harris gör en Pascalidou

Kamala Harris har rätt kvalifikationer för sitt framtida jobb, det är nu tydligt. Att hon skulle plagiera Martin Luther King Jr. var dock otippat.

Snart är Kamala Harris bara ett lårbensbrott från att bli USA:s president och det är illa nog. Förvisso är hon kvinna och färgad, vilket kvalificerar henne för den betungande uppgiften enligt den moderna diskursen. Vi kan också antaga att demokraterna – i alla fall somliga av dem – kanske till och med hoppas på Bidens snara frånfälle.

Förutom att vara färgad och kvinna far hon också med osanning och nu är hon avslöjad med att ha begått en “Pascalidou” – nämligen att hitta på en händelse som får henne att framstå i bättre dager. Det är inte helt ovanligt att sådana som hon gör det, vi har en hel uppsjö av exempel i Sverige (förutom Pascalidous) men oftast talar medströmsmedia tyst om det, så klart.

I tidningen Elle den sjätte oktober 2020 intervjuas Harris och hon berättar där om en hjärtknipande händelse när hon var liten. Så här står det:

Senator Kamala Harris started her life’s work young. She laughs from her gut, the way you would with family, as she remembers being wheeled through an Oakland, California, civil rights march in a stroller with no straps with her parents and her uncle. At some point, she fell from the stroller (few safety regulations existed for children’s equipment back then), and the adults, caught up in the rapture of protest, just kept on marching. By the time they noticed little Kamala was gone and doubled back, she was understandably upset. “My mother tells the story about how I’m fussing,” Harris says, “and she’s like, ‘Baby, what do you want? What do you need?’ And I just looked at her and I said, ‘Fweedom.’”

Jo men visst, det låter ju sannolikt på alla sätt och vis. Inte! Och nu har det grävts fram att huvuddragen i den berättelsen återfinns i en annan intervju, nämligen med Martin Luther King Jr. ur tidningen Playboy 1965. Där berättar King:

“I never will forget a moment in Birmingham when a white policeman accosted a little Negro girl, seven or eight years old, who was walking in a demonstration with her mother. ‘What do you want?’ the policeman asked her gruffly, and the little girl looked him straight in the eye and answered, ‘Fee-dom.’ She couldn’t even pronounce it, but she knew.”

Pinsamt Harris, mycket pinsamt.

Å andra sidan visar hon sig nu vara än mer kvalificerad för posten som USA:s vicepresident (kanske president vad det lider) eftersom hon förutom att vara färgad och svart också mer än gärna ljuger och bedrar.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 296 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This