Skriven av 23:52 Kultur

Svegot raderat från Spreaker – tillbaka efter överklagan

Mindre än två veckor efter att Radio Svegot raderats från YouTube väljer nu podcasttjänsten Spreaker att radera “Kväll med Svegots” hela arkiv utan förvarning.

Kväll med Svegot, flaggskeppsprogrammet från Radio Svegot som sänds live varje måndag, har utan förvarning raderats från poddtjänsten Spreaker. Samtliga 120 avsnitt som låg uppe på tjänsten har raderats och programmet kan inte längre kommas åt.

Passande nog så skedde raderandet samtidigt som Kväll med Svegot hade en direktsändning om den tilltagande nätcensuren och hur den kan besegras.

— Tyvärr var detta väntat. Inte eftersom det är rätt, utan för att vi med Joe Bidens seger har sett hur det ansiktslösa kapitalet nu dragit upp sin censur på helt nya nivåer. Detta är bara en föraning av vad som väntar, och just därför var kvällens avsnitt om hur vi besegrar censuren så viktigt, säger programledaren Dan Eriksson.

Det är mindre än två veckor sedan YouTube raderade hela Radio Svegots kanal, också det utan förvarning.

— Vi hade redan en egen lösning för poddarna liggandes i bakgrunden, och vi kan nu aktivera den och göra oss oberoende av Spreaker. Vi ber dock om förståelse för att en del gamla program kanske inte fungerar medan vi uppdaterar alla länkar i gamla publiceringar, säger Eriksson.

Det senaste avsnittet kan höras som podcast på Radio Svegots hemsida.

Uppdatering 12 januari:
Programmet har nu efter överklagan kommit tillbaka på Spreaker, som skyller på den mänskliga faktorn. Radio Svegot fortsätter dock att bygga sin egen plattform istället för att vara beroende av utomstående tjänster.

(Visited 682 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This