Skriven av 12:48 Kultur

Liberalernas hat mot det fria ordet

Peter Wolodarski är bestört över att Twitter inte hindrat Donald Trump från att skriva inlägg. I hans värld ska bara liberaler få höras.
Peter Wolodarski

De sociala mediejättarna har de senaste dagarna aktivt motarbetat den avgående presidenten Donald Trump. Inlägg har raderats, försetts med varningstexter och hindrats från att kunna delas. Vi har flera gånger haft anledning att skriva om sociala mediers roll, exempelvis i samband med att Youtube raderade såväl Swebb-tv som Svegot.

De sociala mediernas roll

Debatten om de sociala medierna är naturligtvis inte helt enkel. Å ena sidan är det privata företag som därmed bord få publicera vad de vill. Å andra sidan slipper de undan samma lagstiftning som andra medier tvingas rätta sig efter. De sociala medierna har egna regler där de slipper ta juridiskt ansvar för vad som publiceras men ändå kan redigera vad som läggs upp.

De kan kartlägga vad användarna gör, läsa deras privata meddelanden och ta bort bilder och texter som läggs upp liksom radera hela konton utan förvarning. Men trots att de, precis som exempelvis nyhetstidningar och tv-kanaler, är inne och redigerar materialet så slipper de ha ansvarig utgivare och stå juridiskt ansvariga för vad som publiceras. Det är ungefär som att Postnord skulle läsa posten som skickas och avgöra vad som ska skickas och inte.

Så länge Facebook, Twitter och de andra censurerar sådant som de liberala ledarna ogillar så inte bara låter de dem hållas utan hjälper dem även på flera sätt.

Det här är något som drivits fram av Västvärldens politiker. De vill ha det så. Så länge Facebook, Twitter och de andra censurerar sådant som de liberala ledarna ogillar så inte bara låter de dem hållas utan hjälper dem även på flera sätt. Sverige är ett lysande exempel där staten har gett Facebook och Google ekonomiska fördelar. Hundratals miljoner skattekronor används till serverhallarna men när svenskar ifrågasätter varför exempelvis Swebb-tv raderats svarar svenska ministrar att Google är ett privat företag som de inte kan lägga sig i. Ett privat företag som mutats med hundratals miljoner kronor och dessutom kallats till möte med regeringen så att regeringen kunde framföra Expressens åsikt om att yttrandefriheten varit för stor på Youtube och Facebook.

Liberaler jublar över censur

Nåväl, Donald Trump har många gånger censurerats och fått varningstexter på sina inlägg de senaste åren. Många har tyckt att det inte varit tillräckligt. När Donald Trump talat om att förändra juridiken kring de sociala medierna så man kan utkräva ansvar har liberala aktörer talat om Trump som ett hot mot yttrandefriheten. Men när exempelvis Twitter har raderat presidentens inlägg har samma debattörer jublat.

Det är detta man måste förstå. Moderna liberala debattörer lutar sig gärna mot ett långt arv av yttrandefrihetssträvan, men bara när det passar. Dagens liberaler är inte förespråkare av yttrandefrihet utan för yttrandefrihet för det de tycker om. Resten ska raderas.

En av de starkare liberala rösterna i dagens Sverige är den judiske aktivisten Peter Wolodarski som genom sin roll som redaktör för Dagens Nyheter gjort DN till en av regeringens mest populära tidningar. Ledande socialdemokrater länkar oftare till Dagens Nyheter än till socialdemokratiska tidningar och ofta är det när tidningen förespråkar inskränkningar i yttrandefriheten, ett ämne som ligger såväl DN som socialdemokratin varmt om hjärtat.

De senaste dagarna har Wolodarski skrivit inlägg efter inlägg på Twitter om hur obehaglig Trump är, beskyllt honom för stormningen av Kapitolium och beklagat sig över att presidenten kan uttrycka sig på sociala medier. När Donald Trump lade upp en film som manade till lugn valde Facebook och Youtube att radera filmen medan Twitter såg till att han inte kunde publicera något alls på tolv timmar så blev Wolodarski lycklig, men ändå sur över att det inte hände tidigare.

Liberal dubbelmoral

Peter Wolodarski är dock egentligen inte arg på lögner, hets eller trakasserier. Han är arg på Donald Trump. Hans egen tidning har under året varit megafon åt BLM-rörelsen som i USA bland annat ockuperade flera stadsdelar för at utropa en egen stat, plundrat butiker och mördat människor. Med budskap som “Protesterna till stöd för Black Lives Matter-rörelsen i USA har blivit folkliga – föräldrar och barn demonstrerar tillsammans” och mängder av artiklar för att sprida BLM-rörelsen till Sverige har de varit i högsta grad aktiva i spridningen av denna våldsrörelse. De har också valt att inte rapportera om de många brott som begåtts under BLM:s flagg.

Peter Wolodarski är dock egentligen inte arg på lögner, hets eller trakasserier. Han är arg på Donald Trump. Hans egen tidning har under året varit megafon åt BLM-rörelsen som i USA bland annat ockuperade flera stadsdelar för at utropa en egen stat, plundrat butiker och mördat människor.

Wolodarski tillhör också den grupp blodtörstiga liberaler som jublade när USA gick in i Irak 2003 och förutom att döda många i sin väg tillfångatog Saddam Hussein och sedan avrättade honom. Angreppet föregicks av påståenden från ledande amerikanska politiker, med George W. Bush i täten om att Irak utvecklade olagliga vapen. FN:s vapeninspektör Hans Blix konstaterade att detta inte stämde men det struntade USA och Storbritannien, och Peter Wolodarski, i och anfallet blev ett faktum. Lögner, hets och trakasserier lade grunden för anfallet mot Irak och Peter Wolodarski älskade det.

Massmedial ilska mot det fria ordet

Peter Wolodarski är naturligtvis arg på sociala medier. På något årtionde har politiker kunnat vända sig direkt till väljarna utan att det ska sitta journalister emellan och välja citat och tolka vad som sägs. Svenska medier har ofta hyllat Carl Bildt för att han varit en partipolitisk pionjär på sociala medier. Man har talat om nytänk och prisat att han kommunicerar direkt med väljarna. När Barack Obama drog igång sin valrörelse gjorde han det till stor del på sociala medier. Detta hyllades naturligtvis också. Obama vände sig till väljarna. Men när Donald Trump har använt sig av sociala medier har det inte hyllats. Istället har man från media oroat sig över att Trump valt att kringgå journalisterna och på så sätt hotat demokratin som bärs upp av fria journalister. Journalisterna har inte haft möjlighet att filtrera vad de vill att politiker ska föra fram eftersom folket själva kunnat läsa vad Trump säger.

Trump må ha skrivit många konstigheter men han har också levererat vass kritik mot etablerad media och pekat på direkta lögner. I Peter Wolodarskis värld har gammelmedia alltid tolkningsföreträde och den som påstår att något som publicerats är fel är inte bara en lögnare utan även ett hot mot demokratin. Wolodarski som framförallt är en debattör och tyckare kallar sig själv ofta för journalist och och vill bakom denna titel skydda sig mot kritik och ifrågasättanden.

Men på Twitter kommer kritiken. Wolodarski blir ifrågasatt och även hans liberala kollegor som gömmer sig bakom journalisttitlar blir ifrågasatta. Det här tycker Wolodarski är fruktansvärt och därför hatar han Twitter. Han drömmer sig tillbaka till tiden innan internet då politikers ord alltid tolkades genom journalisternas pennor. Man hade insändarsidor och debattsidor men man valde alltid själva vad som skulle synas. Twitter har öppnat för att såväl politiker som vanligt folk kan nå ut utan medias filter. Detta hatar Peter Wolodarski.

Peter Wolodarski är bestört över att Twitter inte hindrat Donald Trump från att skriva inlägg. I hans värld ska bara liberaler få höras. Klicka för att Tweeta

Wolodarski älskar bara globalisering

Flera gånger har Bonniers tidningar drivit kampanjer mot sociala medier. Expressen och Dagens Nyheter har krävt att alternativ media ska avlägsnas från plattformarna. De har vänt sig till annonsörer och frågat om de verkligen står bakom alla ord som publiceras på exempelvis Youtube. Själva har de tappat annonsörer och det är numera mer regel än undantag att Dagens Nyheter delar ut gratis prenumerationer för att hålla upplagorna uppe. Gammelmedia tappar läsare och annonsörer och framförallt har de tappat folkets förtroende.

Människor har upptäckt att Dagens Nyheter och Peter Wolodarski inte kallar sig journalister för att visa hur världen ser ut utan för att påverka hur världen ska bli. De bedriver opinionsbildning på nyhetsplats. De är inte några varma anhängare av yttrandefrihet, fredliga lösningar eller saklig debatt. De eftersträvar globalisering och är beredda att göra vad som helst för att det ska bli så.

President Donald Trump har inte startat några krig och försökt att mäkla fred i flera krigsdrabbade områden, med blandad framgång får man väl säga. Men det är ett av de stora skälen till att Wolodarski och hans liberala gäng hatar Trump. Wolodarski vill inte ha fred eller frihet. Han vill ha globalisering till varje pris.

Därför hatar han yttrandefrihet, därför hatar han Twitter, därför hatar han Donald Trump. Han vill bara se blod och lidande, för det är den nya liberalismens melodi.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 388 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This