Skriven av 09:12 Kultur

Liten istid på väg – låt agnarna skiljas från vetet

Oroa dig inte över larmet om extremväder eller liknande. Förstå i stället att dylikt är en chans för oss att bli ett förnyat starkt folk.

Solen tänker ta semester så mellan 2030 – 2040 kommer den bara köra på 60 procent av dagens aktivitet, detta förutspår forskare. Om 15 år blir det alltså en ny “liten istid”. Detta sker samtidigt som att jorden värms upp vilket – får man man misstänka – kommer leda till en behaglig temperatur? Nej, det är så klart åt skogen detta också och kommer leda till bekymmer för människorna. Senaste gången vi hade en liten istid var för 300 år sedan och då frös bland annat Themsen till is.

Personligen har jag gått från att oroa mig för omvälvande händelser av planetära mått till att omfamna dem. Det är inte så att jag hoppas på torka, vulkanutbrott eller extremväder; men jag inser någonstans att dylikt skiljer agnarna från vetet. Uppenbarligen har människan tappat bort sig själv på vägen. Oavsett färg, härkomst eller annat av vikt så är det en sorglig befolkning på Tellus.

Somliga folk verkar inte kunna lyfta sig från det djuriska stadiet medan andra är så överciviliserade att gudarna gråter. Tekniken går framåt men den andliga odlingen har gått vilse. Ingen av oss mäktar med att förändra detta; ingen ideologi, inget politiskt eller ekonomiskt system och ingen religion – inte på bred front i alla fall.

Människan – framförallt den västerländska människan – måste prövas igen. Hon måste härdas och få sina prioriteringar i ordning. Hon måste utmanas, hotas och komma till sans.

Så vad återstår?

Människan – framförallt den västerländska människan – måste prövas igen. Hon måste härdas och få sina prioriteringar i ordning. Hon måste utmanas, hotas och komma till sans. Denna lyx och överflöd har gjort oss slappa med en begynnande senilitet. Inget politiskt program kan locka massorna till en idé som går ut på att folk får det jävligare, så naturens evangelium kommer inte få många anhängare genom predikan; och eventuella anhängare till dylikt är antagligen knäppa. Det är ju inte sunt att vilja ha det jävligare.

Oroa dig inte över larmet om extremväder eller liknande. Förstå i stället att dylikt är en chans för oss att bli ett förnyat starkt folk. Klicka för att Tweeta

Alltså återstår en liten istid, extremväder eller annat som tvingar oss att härdas, att använda hjärnan till något vettigt och att se nyttan av folkgemenskap. Vi renas och härdas i svåra tider, somliga går under medan andra blixtrar till – som folk blir vi bättre eftersom det som inte dödar faktiskt härdar.

Vilka utmaningar vi än möter, låt oss se på dem som möjligheter att bli bättre. All annan inställning är kontraproduktiv och om du är en dysterkvist med sådana tankar, håll dem för dig själv.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 277 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This