Skriven av 11:14 Världen • En kommentar

“Men starta en egen bank då Aleksej Navalnyj”

SVT skriver om orättvisorna som drabbat Aleksej Navalnyj. Känslan läsaren får är dock att när samma sak händer i Väst så “missar” SVT det.

SVT:s Carl Fridh Kleberg skriver en analys om Aleksej Navalnyj som just återvänt till Ryssland. Han greps per omgående eftersom det ryska politiska etablissemanget ogillar honom och är oroliga över att han kan få en massa griniga ryssar att vända sig mot den rådande ordningen.

Analysen som Kleberg gör är att makten “krossar Navalnyj på banken – inte i fängelse”. Även om det är fasligt jävligt att sitta i ryskt fängelse – speciellt som dissident – så är det inte så man kommer åt Navalnyj på riktigt. Nej, det gör man på ett annat sätt. Kleberg skriver:

“Under det gångna året så har Navalnyjs bankkonton frysts och hans lägenhet konfiskerats. Hans antikorruptions-organisation har stämplats som ”utländsk agent”, och sedan fått så stora böter för påstått försnillande av donationer att man sagt sig vara tvungen att lägga ner och starta om.”

Det är sannerligen svårt att bedriva opposition under de premisserna och USA och EU har fördömt. Varför sa de inte åt Navalnyj att “starta en egen bank”? Det är ju svaret när oppositionen i väst drabbas på samma sätt. Inte heller ser jag hur Bannon får stöd från samma krafter som håller på Navalnyj. Bannon är också misstänkt för att ha försnillat pengar, som Navalnyj. Konfiskerad lägenhet? Det är ju ojuste, men å andra sidan är ju ett krav från BLM-rörelsen att vita ska tvingas ifrån hus och hem så att svarta kan kompenseras med deras rikedom.

Nej, det duger inte och det vi måste förstå är att det västerländska politiska etablissemanget inte har problem med att bete sig mot “sina” dissidenter såsom Ryssland gör mot “sina”. Navalnyj är det synd om när bankkontona fryses, om Deutsche Bank stänger av Trump (samtidigt sittande president) är det däremot okej.

Värst av allt är att ovanstående “avslöjande” om deras modus inte spelar någon roll. De är hycklare, vilket i sig innebär att de inte ser hyckleriet, ty gjorde de det så skulle de inte vara hycklare.

Varför då ta upp det? Enkelt. För att vi måste ta upp orättvisor, alltid. Det är det rätta att göra.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 301 times, 1 visits today)
1
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This