Skriven av 09:29 Sverige

Präst anses för politiskt inkorrekt

Får man vara orolig för islamisering och samtidigt vara präst i Svenska kyrkan? Det tycker inte S i Mörrum som vill utreda den lokala prästen.
Svenska kyrkan

Prästen Iván Knézy i Mörrum ska utredas av domkapitlet. Anledningen är att han på Facebook anses ha uttryckt sig olämpligt. Bland inläggen som upprör bland andra kyrkorådets vice ordförande, socialdemokraten Bengt Olof Björck, finns önskemål om att Sveriges television ska läggas ner, oro över islamisering och uppfattningen att romer är lata.

I ett inlägg skriver han att Sverige har förvandlats till Nordens kalifat och att såväl ledande politiker som ärkebiskopen bidrar till det kristna Europas undergång. Det här uppmärksammas i socialdemokratiska Sydöstran och har sedan följts upp av såväl Sveriges Radio som Sveriges Television.

Säger upp sig

Kontaktprosten Henrik Lindén säger till Sveriges Television att Knézys oro över kristendomens framtid inte passar i Svenska kyrkan.

– Vi har många etniciteter i Sverige i dag. Vi är ett mångkulturellt land och att då döma ut vissa och favorisera andra, det går emot Svenska kyrkans värdegrund, förklarar han.

Iván Knézy har själv valt att säga upp sig efter uppmärksamheten och bristen på stöd från den politiserade församlingen.

Man får inte vara för kristen i Svenska kyrkan

Europa har många gånger i historien hotats av islamisering. Det har varit en ständigt pågående kamp. Historiskt sett har det runnit mycket blod när muslimer försökt expandera in i Europa. Även Sverige hade kunnat bli muslimskt redan på 700-talet om inte Karl Martell och hans styrkor hade segrat vid Slaget vid Tours 732. I det nuvarande Frankrike lyckades frankerna mota tillbaka muslimerna som fram till dess hade vunnit mycket mark i Europa. Spanien däremot förblev muslimskt till 1200-talet.

I dag sker islamiseringen av Europa till stor del på andra sätt. Kriget är utbytt mot invandring. Det är inte stridsvagnar utan barnvagnar som intar gatorna. Historiskt sätt har kyrkan sett det som sin uppgift att försvara kristendomen men i dag har kyrkan tagits över av vänsterkrafter och blivit en del av den politiska kampen för att göra Sverige mångkulturellt med allt vad det innebär.

När Iván Knézy uttrycker sig kritiskt mot islamiseringen följer han således en över tusen år lång tradition. Han försvarar det kristna arvet. När muslimer kom med vapen svarade de kristna med vapen. När de nu kommer utan vapen, men med samma intentioner, svarar Knézy med ord. Men för detta vill socialdemokrater att han ska förlora arbetet.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 409 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This