Skriven av 09:28 Världen

Regeringens order: varningstext på hbtq-böcker från och med nu

En hbtq-aktivistgrupp i Ungern har gett ut en barnbok som syftar till att normalisera och propagera för det mesta som går stick i stäv med kristen europeisk tradition och moral. Bland annat vill en hind bli en bock och en prins gifta sig med en prins i sagoboken. Förutom hbtq-propagandan så lyfts också folkblandning fram, bland annat i sagan “Bladbrun” som är en variant på Snövit. Bladbrun är prinsessans namn, som är svart.

Regeringen agerar

På tisdagen agerade Ungerns regering genom att beordra att varningar ska sättas på boken (samt på alla andra böcker med liknande innehåll. Regeringen skriver:

”Boken säljs in som en sagobok, den kallas så på omslaget och är designad därefter, men den undanhåller det faktum att den visar beteenden som är oförenlig med traditionella könsroller.”

Hbtq-lobbyn i landet ska nu stämma regeringen och kallar ordern för diskriminerande och grundlagsvidrigt.

Löftet: att försvara europeisk tradition

Ungerns regering har under Viktor Orbán stått upp för Västerlandet och Europa under åren. Man har tagit striden mot folkutbytet och mot den vänsterliberala sjukan som slagit rot. Ordern om varningstext ligger helt i linje med den ungerska grundlagen, vilken definierar familjen som en enhet där “fadern är en man och mamman är en kvinna”. Orbán har vid flera tillfällen offentligt förklarat att Europas framtid är hotat och att hans Ungern kommer att försvara den kristna europeiska civilisationen.

Värt att notera är att vänsterliberaler länge krävt “trigger warnings” och “säkra rum” samt krävt rätten att slippa konfronteras med åsikter, tankar och idéer de inte gillar i offentligheten. Sammalunda i Tyskland, till exempel, är tusentals böcker och skrifter förbjudna eftersom innehållet inte faller regimen i smaken. Detta är frihet enligt den liberala demokratin.

Som vanligt när det handlar om Ungern är det på sin plats att skriva ett mail till ambassaden i Stockholm – kanske blomma med kort – och tacka dem för deras försvar av vårt arv.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 430 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This