Skriven av 10:37 Sverige

Sabuni förstör Löfvens hatmys

Nyamko Sabuni hotar att lämna Stefan Löfven och Januariöverenskommelsen. Hatet mot Sverigedemokraterna räcker inte längre som enande faktor.
Nyamko Sabuni

Nyamko Sabuni står fast vid sitt krav på att förslaget till ny migrationslag inte ska bli verklighet. I annat fall kommer hon ta med sig Liberalerna ut ur Januariöverenskommelsen vilket hotar hela regeringens existens och kan tvinga fram ett nyval.

Det måste vara jobbigt att vara Stefan Löfven just nu. Han bildade en väldigt skör regering med Miljöpartiet och aktivt stöd från Centerpartiet och Liberalerna och passivt stöd från Vänsterpartiet. Den gemensamma nämnaren var hatet mot Sverigedemokraterna och en mer eller mindre liberal invandringspolitik.

I övrigt är partierna inte särskilt eniga om något. Men hat är en stark känsla och hatet mot Sverigedemokraterna skulle kunna hålla som enande kraft i fyra år.

Men partipolitik handlar om så mycket mer. Det handlar om att ta ut statliga bidrag och säkra sina arbeten också. Liberalerna har länge balanserat kring fyraprocentspärren och sedan Januariavtalet kan man säga att de säkrat sin plats utanför riksdagen. De måste därför agera om de ska bli kvar. Tidigare har småpartierna kunnat räkna med stödröster från sina block. Liberalerna och Kristdemokraterna har kunnat räkna med stödröster från moderata väljare för att på den vägen kunna få ihop en majoritet i riksdagen.

Men nu saknar Liberalerna block. De kommer inte få några moderata röster och sosseväljarna kommer att ha fullt upp med att stödrösta på Miljöpartiet.

Därför börjar nu Sabuni ställa krav. Den nya migrationslagen är i sin tur ett krav från Miljöpartiet som måste visa upp för sina väljare att de lyckats öppna gränserna en aning. Även Miljöpartiet har tappat väljare då missnöjda mångkulturalister känt sig svikna.

Så nu står maktpartiet Socialdemokraterna med Miljöpartiet som kräver öppna gränser och Liberalerna som kräver lite mindre öppna gränser, Centerpartiet som kräver radikala förändringar i LAS och Vänsterpartiet som kräver att det ska vara som det varit. Alla partier hotar att hoppa av om det inte blir som de vill.

Men hatet mot Sverigedemokraterna har de i alla fall. Alltid något för Löfven att luta sig emot.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 292 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This