Skriven av 12:14 Sverige

Sossepris till våldsvänstern

Black Lives Matter orsakade under 2020 mängder av kravaller och mord runt om i världen. Nu tilldelas de Olof Palmepriset.
Olof Palme och Black Lives Matter

Olof Palmepriset 2020 går till Black Lives Matter Global Network Foundation. Den amerikanska organisationen grundades 2013 som en rasligt orienterad organisation som vill tillvarata svartas intressen och flytta fram positionerna. Under årens lopp har de arrangerat demonstrationer som skapat kaos, våld och förstörelse.

Under 2020 fick BLM stor uppmärksamhet då de ledde kravallerna som uppstod efter att den kriminelle svarte mannen George Floyd avled efter ett polisingripande. BLM:s demonstrationer spreds sedan globalt och i Stockholm ville demonstranter storma slottet medan man i Göteborg bland annat slog sönder ett flyttlass för en familj som var i färd med att flytta till staden. I USA har man gått ännu längre och flera människor har dödats i samband med BLM-demonstrationer.

Bakom Olof Palmepriset står Olof Palmes minnesfond som till stor del består av socialdemokratiska trotjänare. Ordförande är Pierre Schori och i styrelsen finner man också Expomedarbetaren Magnus Manhammar och den tidigare fackpampen Björn Rosengren som tvingades avgå efter porrklubbsbesök.

En organisation som orsakat upplopp, kravaller och mord tilldelas pris då de anses arbeta i Olof Palmes anda. Är det rimligt? Ja! Klicka för att Tweeta

Det är inte första gången Olof Palmepriset går till etnoaktivister. Tidigare har priset gått till exempelvis ANC-politikern Cyril Ramaphosa, Kurdo Baksi, Rosa Taikon och Emerich Roth. Etnisk aktivism är något som man värderar högt, så länge det inte är vit nationalism, för då ska det förkastas och angripas. Således blir det fullt logiskt att företrädare för den svarta nationaliströrelsen i år får priset medan den direkt svenskfientlige socialdemokraten Björn Fries tidigare fått priset.

Olof Palmes minnesfond instiftades av Socialdemokraterna på ettårsdagen för mordet på Olof Palme. Priset består av en penningsumma på 100 000 amerikanska dollar och delas ut till människor som anses verka i Olof Palmes anda. Det delas ut den 30 januari varje år, på Olof Palmes födelsedag.

Under Palmes regering beslutades att Sverige ska vara mångkulturellt och frukterna av hans politik ser vi i dag med bilbränder, upplopp på gatorna, parallella klansamhällen och öppet krig mellan kriminella gäng. Så nog kan man säga att priset hamnade rätt när det denna gång gick till den vänsterextrema våldsbejakande gruppen Black Lives Matter.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 245 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This