Skriven av 12:49 Sverige

Svenska kyrkan brandbombar sig själva

Spånga kyrka har utsatts för ett brandattentat. Detta följer en tydlig trend som etablissemanget inte vill låtsas om.
Spånga kyrka

Spånga kyrka utsattes natten till i går för ett attentat då tre molotovcocktails kastades mot kyrkobyggnaden. Kyrkan som är från 1100-talet klarade sig som väl var utan större skador trots att en av brandbomberna ska ha kommit in i byggnaden och orsakat mindre skada.

Förakt mot svenskarna

2018 inträffade en explosion vid en lokal som tillhör samma församling. Trots det menar kyrkoherden Jerker Alsterlund att det inte finns någon hotbild mot församlingen. Han har fel.

De senaste årtiondena har Sverige drabbats av massinvandring. En betydande andel av invandrarna är muslimer och även om gemene muslim inte springer runt och vare sig hatar kristna eller vill bränna ner kyrkor så förekommer det sådana stämningar i vissa muslimska miljöer. Vi har sett hur många svenska medborgare reste bort för att ansluta sig till Islamska staten och att de varit massivt påhejade av människor som stannat i Sverige.

Lägg där till ett utbrett förakt mot svenskar hos många etniska främlingar, inte minst bland sådana som brukar beskrivas som andra generationens invandrare. Föraktet riktar sig dels direkt mot svenskarna men också mot makten, rättsväsende och kyrkan, kort sagt mot allt de upplever som svenskt.

Samhället bryr sig inte

Det är därför inte konstigt att kyrkor utses till måltavlor. De är dåligt bevakade och ofta obemannade, inte minst nattetid. När man söker på internet upptäcker man snart att kyrkor utsätts för vandalisering hela tiden. Det är krossade rutor, förstörelse, klotter och stenkastning. Detta uppmärksammas lokalt och glöms snabbt bort. På så sätt ser ingen något mönster.

Jämför detta med när andra församlingar drabbas. När Malmö moské utsattes för lite klotter var det en riksnyhet. Trots att moskén var bemannad och övervakad kunde ingen skyldig gripas eller lagföras och det är inte någon helt galen tanke att mosképersonalen helt enkelt lät angripa sig själva för att vinna politiska poäng. När det brann i en källarmoské i Eskilstuna ryckte statsminister Stefan Löfven ut och talade om branden:

– Det är avskyvärt, ett avskyvärt dåd. Vi kommer aldrig någonsin tolerera den här typen av brott. Människor som ska utöva sin religion ska ha rätten att göra det, sa han bland annat och tillade att han kände stor sympati och empati för de drabbade. Polisen lade senare ner förundersökningen då det sannolikt rörde sig om ett elfel som orsakat branden.

I december 2017 kom ett gäng maskerade män till Göteborgs synagoga. Synagogan är väl bevakad av såväl kameror och egna vakter som av svensk polis som ofta befinner sig i området. Det finns även ett järnstaket på baksidan, innanför finns en parkeringsplats och längre in själva byggnaden som därmed är tämligen skyddad. Ungdomarna kastade in brinnande föremål på parkeringen. Branden släcktes snabbt och ett omfattande polisarbete drog igång. I den efterföljande rättegången dömdes en av männen till fängelse i två år och utvisning. Domen överklagades ända upp till Högsta domstolen som beslutade att utvisning av den palestinske mannen var helt rätt.

När hörde du senast talas om omfattande polisarbete, statsministerns fördömanden eller utvisning för angrepp mot kyrkor?

Svenska kyrkans delaktighet

Att angripa kyrkor är enkelt. Det blir inga politiska påtryckningar mot polisen att det måste lösas och media glömmer snabbt. I grund och botten tycker vårt regeringsparti att religion är något mossigt och föråldrat, om det inte är religioner utan svensk förankring för då är det lite fräckt. De styrande partierna är sprungna ur den marxistiska läran och även om det urvattnats mycket finns det materialistiska tänket kvar. 68-vågen gjort det tydligt att all form av tradition måste fördömas och förkastas till förmån för något nytt.

Svenska kyrkan är en del av denna rörelse. 68-rörelsen har fått grepp om Svenska kyrkan som därmed blivit en del av den socialdemokratiska maktstrukturen. Oavsett om det är Socialdemokraterna, Svenska kyrkan, Sveriges television eller universiteten man väljer att titta närmare på så är det samma ideal som förespråkas, endast ytligt anpassat efter sammanhang.

I åratal har Svenska kyrkan därför varit starka förespråkare av det folkutbyte som pågår. De har drivit kampanjer för öppnare gränser, de har gömt invandrare som saknat flyktingskäl, de har samarbetat med muslimska församlingar och så vidare.

Hela Svenska kyrkans arbete i dag går ut på att skynda på folkutbytet. Naturligtvis stödjer man sig på Bibeln men man väljer ut små godbitar som passar och fördömer stora delar. Svenska kyrkan är egentligen inte kristen utan socialdemokrater som letar citatvänliga passager i Bibeln som passar in i den socialdemokratiska världsbilden.

Som man sår får man skörda

Eftersom de formellt sett står utanför partipolitiken kan de också driva på ideologiska frågor utan att bry sig om verkligheten. I samband med den stora invandringsvågen 2015 jublade de över massinvandringen. När regeringen började tala om att begränsa invandringen blev de arga. I en skrivelse från Svenska kyrkan hävdas att begränsad invandring “påverkar individen och samhället negativt”.

Med Julupprop, kampanjer, skrivelser och inlagor kämpar Svenska kyrkan alltid för ökad invandring. Så visst finns det en hotbild mot Spånga kyrka, och alla andra kyrkor, och det är Svenska kyrkans eget fel. Man kan inte stå och måla en vägg med svart färg och sedan gråta över att den blev så mörk. Man kan inte heller kämpa för massinvandring och sedan gråta över otryggheten som uppstår. Det är Svenska kyrkans egen politiska inriktning som kastar brandbomber på kyrkorna. Det är Svenska kyrkan som skapar otrygghet i samhället.

Det är synd att de lagt beslag på kulturellt och historiskt viktiga byggnader. Annars hade de gärna fått handskas med de problem de jublande varit med och skapat.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 258 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This