Skriven av 09:08 Krönika, Ur papperstidningen

SVT är måndag hela veckan

SVT är inget annat än skräp och hjärntvätt, vilket inte borde vara något nytt för någon. Frågan är om de är värst idag, eller för 20 år sedan?

UR NATIONALISTEN NR. 10 | Många klagar alltför ofta över översättningar av filmtitlar. Men ingen kan väl gnälla över att Groundhog day heter något helt annat på svenska. Skulle filmen från 1993 heta Lämmeldagen på svenska kanske? Eller behålla sin engelska titel, vilket skulle göra den något meningslös för oss svenskar eftersom vi inte har några skogsmurmeldjur, groundhogs, i Europa. Djuret, som är en sorts blandning mellan lämmel och ekorre, finns i norra USA och Kanada, och amerisar och kanadicker firar tydligen Groundhog day den andra februari.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 243 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This