Annie Lööf

Skriven av 08:02 Krönika

Tack Annie Lööf

Att Annie Lööf tackas av Nationalistenskribenter är inte vanligt, men plötsligt händer det. Hennes avoga inställning till SD uppskattas mycket.

En börda lyftes från mina axlar när jag läste vad Annie Lööf (C) sa i SVT:s 30 minuter i går. Det hela gällde samarbeten så klart och hur hon ställer sig till ett sådant med Moderaterna. Hennes svar var gott att höra:

– Så länge Ulf Kristersson håller fast vid att han ska budgetförhandla med SD, ett främlingsfientligt populistparti … så kommer vi inte att kunna samarbeta.

Prisad vare Gud i himmelen!

För tänk om hon sagt det motsatta. Att “jodå, vi vill tillbaka till Alliansen och det gör inget om SD finns med på ett hörn”. Hemskt, minst sagt. Det hade nämligen ställt till det rejält med tanke på att C tar med sig extrem vänsterliberalism till bordet och att såväl moderater som kristdemokrater hellre smeker dylikt medhårs än SD:s socialkonservatism (av anständighetsskäl får vi anta).

Ett sådant scenario hade också inneburit att SD vek ned sig på en eller annan punkt, eftersom de vill ha makt mer än något annat. Kort sagt så hade det inte varit bra alls.

Men nu verkar vi slippa det tack vare Annie Lööfs ovanligt rigorösa ställningstagande för att vara politiker. Liberalernas förra partiledare så något liknande och det gjorde att partiet var inmålat i ett hörn. Med Sabuni kan allt hända känns det som. Men C har sagt sitt, det blir inget samarbete för att min gamla vän som nu är fiendens bekant automatiskt blir min fiende … och det tackar jag Annie Lööf för.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 610 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This