Skriven av 11:29 Världen • En kommentar

Trumps historiska avtryck

Det talas mycket om Trumps politiska eftermäle. Men diskussionen kommer för tidigt, det intressanta är vilka krafter som nu sätts i rörelse.
Donald Trump (Foto: Whitehouse.gov)

Donald Trump har de senaste åren varit vänsterns stora hatobjekt. Det beror på flera olika faktorer. Han har inte bombat sönder några arabländer eller arbetat för konflikter i regionen. Tvärtom har han dragit tillbaka amerikansk närvaro, även om man hade kunnat önska att det kunde ha gått fortare. Han har använt en retorik som bitvis snuddat vid klassisk nationalism. Han har motsatt sig illegal invandring och talat om en mur mot Mexiko. Som motståndare till Hillary Clinton blev han också framställd som ren ondska mot den godhet hon tycktes utstråla.

Precis som många av Trumps motståndare rusat i armarna på Joe Biden är det klart att många av Clintons motståndare sympatiserat med Trump. Konstigt vore annars.

Det är lätt att bli sympatiskt inställd till mycket Donald Trump har gjort, och inte gjort. Han har skilt sig enormt mycket mot tidigare presidenter och jämfört med Barack Obama, George W Bush, Bill Clinton och George Bush den äldre har han framstått som rena fredsängeln. Men framförallt har han varit en frisk fläkt.

Trump är inte vi

Men Donald Trump tillhör inte oss. Jag har sedan han drog igång sin presidentvalskampanj betonat detta. Vad Trump än hittar på så kan vi stå vid sidan och iaktta som åskådare. Det är klart att man rycks med och blir glad när han retar gallfeber på den vänstermobb som förklätt sig till journalister. Men vi har aldrig haft någon moralisk skyldighet att försvara honom. Tvärtom. När USA angrep syriska mål 2018 kunde vi vara tydliga i vår kritik. När han tagit ställning för israelisk aggression har vi tagit ställning mot Trump.

Om en av våra egna ställer till det för sig är det lätt att man försöker hitta förmildrande omständigheter. Människan fungerar så. Något sådant har vi aldrig behövt känna inför Donald Trump. Trump har varit vänsterns hatobjekt men han har för den sakens skull inte varit oss.

Trump kan ha banat väg för något större

Däremot har Donald Trump och hans väg mot makten väckt något mycket större än han själv. Med budskap som “America First” och “Make America Great Again” tog han sig hela vägen till Vita huset. Precis som när Sverigedemokraterna tog sig in i riksdagen med en nationalistisk retorik och stark invandringskritik har Trumps seger väckt känslan hos många att vad som helst är möjligt.

När Donald Trump nu är klar i Vita huset kan hoppet leva vidare hos vita amerikaner. Trump var Trump, en egensinnig man med bufflig attityd som liksom många andra politiker delvis drevs av ett egenintresse. Nu kan han gå åt sidan medan budskapet America First kan leva vidare.

Trump var Trump, en egensinnig man med bufflig attityd som liksom många andra politiker delvis drevs av ett egenintresse. Nu kan han gå åt sidan medan budskapet America First kan leva vidare.

Oavsett om man tycker att Donald Trump har hanterat valförlusten rätt eller fel, oavsett om man tror på omfattande valfusk eller inte, så är budskapet viktigare än enskilda människor. Donald Trumps första presidentvalskampanj satte mycket i rörelse. Den amerikanska nationalistiska miljön kände medvind och Trumps seger var mycket en nationalistisk seger, utan att Trump för den sakens skull var nationalist.

Dra nytta av Trump

Donald Trump har smutskastats och angripits hårt under de fyra år han styrt landet. Det sista året har han fått bära ansvar för coronapandemin samtidigt som Bidens följarskara under BLM:s paroll har satt städer i brand, mördat människor som kommit i deras väg, ockuperat stadsdelar och ställt till allmän oreda.

Efter valet har angreppen mot Trump ökat. När liberalerna vittrat seger har de allt tydligare visat sina sanna ansikten. Sociala medier har börjat rensa bort åsikter som de ogillar. De behöver inte längre vara rädda för för att det kommer lagstiftning som begränsar deras rövartåg. Facebook, Instagram, Youtube och Twitter har raderat material från Trump och hindrat honom från att lägga upp nytt. Twitter har stängt av hans konto permanent.

Många har fått smak för frihet och kommer inte att acceptera att friheten tas ifrån dem. Därför måste vi bekämpa tech-företagens monopolisering av yttrandefrihet. Klicka för att Tweeta

Det i sin tur har fått många att söka sig därifrån. Gab och Parler är två sociala medieplattformar som ökat enormt de senaste dagarna. Trump själv har ett konto på Gab, något han tycks ha haft i flera år, men när Twitter stängde av honom blev det hans huvudsakliga plattform.

När det liberala medieprojektet Wikipedia beskriver Gab skräder de inte med orden: “Gab är en tjänst i form av ett socialt medium, känt för sin högerextrema användarbas (…) och har kallats en “fristad” för extremister så som nynazister, vit makt-anhängare och alt-högern”. Där huserar nu USA:s president.

Både Gab och Parler har drabbats hårt i och med att de tävlat med de stora sociala medierna. Deras appar har tagits bort från Google Play och App Store, betalningslösningar har stoppats, servrar har stängts, de har svartmålats och så vidare. Men människor strömmar dit. I skrivande stund ligger Parler nere och Gab har kommit och gått om vartannat, oklart om det beror på enormt intresse eller yttre faktorer.

Vinn kriget

Det pågår ett kulturkrig. I krig bildas oheliga allianser. Som nationalister bör vi dra nytta av vad andra tar sig för, men inte låta lura oss att vi delar grund med exempelvis Donald Trump. I åratal har nationalister stoppats från sociala medier, fått bankkonton stoppade, nekats att hyra föreningslokaler, fått tryckerier stoppade, fängslats för vad de sagt, fått servrar stoppade och så vidare. Ingen har brytt sig för det har inte drabbat dem.

När det nu till och med drabbar Amerikas president så får fler upp ögonen för att censur, från såväl stat som Big Tech, är ett verkligt samhällsproblem. När Twitter krystar fram förklaringar om att Trump orsakar oroligheter i samhället men samtidigt tillåter BLM-aktivister, islamister, våldsbejakande anarkister och företrädare för olika diktaturer så blir det så uppenbart att det inte handlar om att Twitter vill sprida trygghet utan att de vill sprida globalism (precis samma som driver Peter Wolodarski som jag skrev om nyligen).

Det som nu drabbar Donald Trump kan lägga grunden för en yttrandefrihetsrörelse där nationalister, konservativa och populister går i fronten för fri debatt medan socialister och liberaler ställer sig bakom åsiktsinskränkningar och de globala företagens rätt att göra som de vill.

Det som nu drabbar Donald Trump kan lägga grunden för en yttrandefrihetsrörelse där nationalister, konservativa och populister går i fronten för fri debatt medan socialister och liberaler ställer sig bakom åsiktsinskränkningar och de globala företagens rätt att göra som de vill.

Smak för frihet

Wolodarski-vänstern må vara glada och skrikiga just nu. Att motståndare tystas är det bästa som hänt dem på länge. Fri debatt har uteslutande varit till deras nackdel. Men vi kommer att hitta nya vägar. Vi kommer fortsätta nå ut och allt fler kommer att lyssna. Många har fått smak för det fria ordet och lärt sig att uppskatta åsikter som inte kommer från Helle Klein-sfären. Åtgärderna för att kväsa det fria ordet kommer för sent. Rovkapitalismen kommer att fortsätta att jävlas till jubel från vänstern, men de kommer inte att lyckas.

Det är viktigt att vi i detta nu tar ställning för Donald Trumps rätt att uttala sig utan journalisternas mellanhänder. Inte så mycket för vad han säger utan för att massmedias gamla monopol i och med sociala medier har spruckit och måste förbli förstört. Friheten att tala fritt bör vara helig och vi kan inte lämna ifrån oss den friheten nu när internet möjliggjort den.

Det som nu drabbar Donald Trump är historiskt och även om vänstern tror att de vunnit en stor seger så kommer detta att leda till större polarisering och fientlighet mot globaliströrelsen. Många har fått smak för frihet och kommer inte att acceptera att friheten tas ifrån dem. Därför kan det som nu drabbar såväl Trump som alternativmedier och färgstarka debattörer i det långa loppet vara riktigt bra. I förlängningen är detta början på slutet för Big Tech-maffian. Och det kan bli Donald Trumps riktigt stora avtryck i historien.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 246 times, 1 visits today)
1
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This