Skriven av 10:21 Sverige

Valkampen har dragit igång

Så som vänstern skruvat upp retoriken mot allt som ens andas “borgerligt” och med tanke på att M öppnar för SD kan man tro att val är på gång.

Socialdemokraternas retorik mot ärkefienden SD har skruvats upp rejält på senaste tid. Såväl företrädare, ministrar som det nya partiorganet DN (med flera vänstermedia) har gått på offensiven mot SD och gjort vad de kan för använda den högst mediokra “stormningen” av Kapitolium i Washington D.C. i sin anti-SD propaganda. Det verkar som att sossarna tänker använda en gammal väl beprövad taktik, att fylka och entusiasmera sina anhängare genom att starta krig. Om SD kan målas upp som en verkligt farlig fiende så kommer leden slutas. Att det sker nu är inte underligt, det är trots allt val 2022 och bäst är att börja i god tid.

Men det är inte bara SD som är i hårkorset för vänstern. På senare tid har också moderater och andra till höger om sosseriet kallats fascister och brunblåa i en omfattning som i alla fall fått mig att höja lite på ögonbrynen. Polariseringen fördjupas utan tvekan.

Det som var vedervärdig rasism under Reinfeldt är nu fähigt i de moderata salongerna.

Moderaterna ligger inte heller på latsidan. Ulf Kristersson har i princip gett grönt ljus för samarbete med SD och allt mer av moderaternas politik låter som SD:s. Det som var vedervärdig rasism under Reinfeldt är nu fähigt i de moderata salongerna. Tag bara Thomas Tobé som på SvD Debatt lägger ut texten om flyktingpolitiken. Invandringen är inte någon “permanent lösning på världens orättvisor” skriver han under rubriken: “Minska invandringen genom hjälp i näroområdet”.

Att hjälpa i närområdet är en SD-klassiker och förr en karriärdödare. Minns du när Hans Rosling på bästa sändningstid sa att SD:s politik om att hjälpa på plats de facto skulle hjälpa fler än den som hela den politiska adeln företrädde? Det blev inte så att han tvingades springa gatlopp, men det blev mycket tystare om och kring honom efter det uttalandet.

Att Moderaterna gör dylika utspel är dock inte ovanligt. De tenderar att låta vettigare i opposition (det gör väl alla i och för sig). Så fort de fått makt däremot så ha de öppnat Sveriges gränser vidare. Detta är ett historiskt faktum. Det är förvisso fullt möjligt att ett parti förändras radikalt. Titta bara på Centerpartiet. Men jag kommer inte ta gift på att M är beredda att ställa om politiken mer än absolut nödvändigt för att få makten. För det är makten de siktar på. Och det är lika bra att börja kratta manegen, det är ju val 2022 som sagt.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 188 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This