Skriven av 08:48 Krönika • En kommentar

Bli gammal i AB Sverige? Nej tack!

Ivo kritiserar äldreboenden. Bland annat har covidsjuka åldringar lämnats att dö ensamma på sina rum. I AB Sverige vill man inte bli gammal.

Förhoppningsvis har jag en massa år kvar. Inte lika många jag levt antagligen – det skulle kanske till och med vara tröttsamt – men många. Min förhoppning är att de blir bra år och att hälsan inte vacklar för mycket. Fasan är nämligen att bli svag, sjuk och i behov av hjälp levererad av AB Sverige.

Ivo-kritik blottar helvetet

Ja, jag tar i ordentligt och det med rätta. Ivo har granskat vården av äldre på särskilda boenden vad gäller covi-19 och man riktar kraftig kritik mot sådana i flera kommuner. Brist på personal, slarv med skyddsutrustning, ingen personal för vård dygnet runt och så vidare. Men värst av allt: äldre covidsjuka hittades döda på sina rum där de avlidit i ensamhet och sedan blivit liggande.

AB Sveriges styrelse – för tillfället regeringen Löfven – har kapitulerat. De har insett att massinvandringsprojektet blev så dyrt att prioriteringar måste göras. Äldrevården fick stryka på foten på mer än ett sätt. Inte nog med att resurser inte skjuts till, anställda hämtas gärna från gruppen mer eller mindre nyanlända med allt vad det innebär. Det är lager på lager av bekymmer. Antingen vill personalen väl och gör allt de kan, men räcker inte till. Eller så finns inte kompetensen eftersom leden fyllts på av människor som inte kan hantera vare sig modern utrustning eller den värdegrund som svensk äldrevård säger sig omfamna.

Jag vet, det finns bra äldreboenden. Men det är inte om dem jag skriver utan om det faktum att Ivo konstaterar att det finns allvarliga brister i en mängd kommuner. Trenden är för övrigt uppenbar, det blir inte bättre.

Får de inte vad de förtjänar?

Argumentet är sant. Majoriteten av de svenska sköra äldre som drabbas illa i detta nu har själva varit med och bäddat den sängen. De har röstat (och i många fall gör de det fortfarande) på något av de godkända partierna och förfasat sig över “rasismen”. De hjälpte till att rasera Sverige på olika sätt. Om de av en händelse var kritiska så höll de tyst av feghet, väl medvetna om att det är de efterkommande som får ta smällen. Våra förfäder varnade för den inställningen:

Ovis man
tror sig alltid skola leva,
om för vapenskifte han sig aktar,
men ålderdomen giver
honom ingen frid,
fast honom spjuten spara.

Orden kommer ur Eddan och i dag möter många äldre svenskar just denna insikt. Så, jo visst, de får vad de förtjänar kan man tänka; men att göra det är ovärdigt oss som folk! Låt det stå klart. Vi kan, och ska konstatera det, men samtidigt kräva värdighet för våra äldre alldeles oavsett. Kanske har du hört talas om ättestupan? Redan på slutet av 1800-talet insåg man att dylikt aldrig funnits i vår nord, så klart kan tilläggas. Vi slog inte ihjäl våra gamla förr. Att låta dem dö i skymundan är ett modernt påfund.

Svårt att inte tänka på hur det kommer sluta

Jag tillhör inte den skara människor som förtränger ålderdom och död. Tvärt om så är den närvarande – som en följeslagare – hela tiden. Man ödmjukas av att påminnas om att man en dag ska dö. Att dö är förresten inte det jag lägger pannan i djupa veck inför, förhoppningen min är att slippa lida och att vara medveten om vad som sker. Det är trots allt det stora mysteriet.

Nej, det är vägen dit som oroar.

Det är inte konstigt när man hör och läser och ser AB Sveriges äldrevård eller den brottslighet som drabbar äldre i dag. Och de negativa trenderna bryts inte av utan fördjupas. AB Sverige är sannerligen ingen plats man vill bli gammal på.

Ett ljus i mörkret för egen del är den inställning jag själv, min familj och vår nya stam i Det fria Sverige har. Om traditionen och tron blir en del av barnens uppfostran så kommer de ta hand om farsgubbe, så som han tog hand om dem – så som det ska vara och så som det var.

Och i vår förening, i Det fria Sverige, så kommer de lokala nätverken som formas nu finnas kvar och vara än mer sammansvetsade om 20 – 30 år. Vi kommer att ta hand om varandra. Så nej, jag är inte så orolig för egen del. Så som jag bäddar kommer också jag få ligga.

AB Sverige är verkligen ingen plats man vill bli gammal på. I Det fria Sverige däremot, omgiven av sina fränder och sin familj. Där finns en ålderdom utan fruktan.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 191 times, 1 visits today)
1
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This