Skriven av 15:53 Sverige

Det ”goda hatet” bådar inte gott för framtiden

Polarisering är det stora modeordet just nu. Men även om det är vi som anklagas för att driva på motsättningarna så är det andra som är skyldiga.
Polarisering

Det hatas en hel del i Västerlandet i dag. Polariseringen är på väg att bli total samtidigt som stater tvingas inse att deras makt glider dem ur händerna allt mer. Hur i hela friden ska detta sluta? Det återstår att se men när vi ser till tendenserna är det tydligt att det kommer bli hårt.

Detta med att ”kritisk vithet” och antivita strömningar generellt borde varje vit människa (och andra så klart) reagera emot. Det är farligt för vita, men också för andra. Kom ihåg Kiplings dikt om den ”vaknande sachsarens vrede” – översatt till vår tid: ”den vaknande vita människans vrede”. Det är nämligen så att de vita folken inte kommer gå tysta in i historiens dimmor.

Hur det än slutar fascineras jag av vilka det är som driver på det hela. Inte är det du och jag i alla fall. Visst, vår retorik är stenhård och vi värnar svartsjukt vårt arv. Men vi driver inte på hatet i samhället. Vi anklagas för det, men det är inte sant.

Många på den sidan är fullkomligt rabiata och anser att man inte ens ska bete sig anständigt mot folk som tillhör motståndarlaget, med andra ord ”fascisterna” enligt deras synsätt.

Det blev återigen aktuellt när mitt twitterflöde fokuserades på en tweet från en 19-årig ”feminist, antirasist och juriststudent” från Göteborg. Mathilda Bandarian, som unga fröken heter, konstaterar:

”Fick precis reda på att en vän (egentligen mer bekant) röstade på SD i senaste valet och tänker göra det igen 2022, och personen i fråga trodde verkligen att jag tänkte behålla bekantskapen då?? Haha nej knappast, HEJDÅ”

Diskussion uppstår och Bandarian försvarar sig och står på sig. Hon tänker inte vara ”bekant” med någon som röster på SD.

Enligt min erfarenhet är hon inte ensam om den inställningen. Många på den sidan är fullkomligt rabiata och anser att man inte ens ska bete sig anständigt mot folk som tillhör motståndarlaget, med andra ord ”fascisterna” enligt deras synsätt. Sanningen är ju den att de mer än gärna vill se det grövsta våldet utövas mot det ”vita patriarkatet” och den alla rasister. Alltså mot dig och mig och alla andra som inte tycker som dem.

Detta bådar inte gott för framtiden. Om Bandarian inte ens kan vara bekant med någon som röstar på SD, hur ska polariseringen kunna hävas? Det kan den inte, den kan bara fördjupas. Och när den gör det, glöm då inte att det inte var vi som drev på det hela.

(Visited 140 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This