Skriven av 08:02 Krönika, Ur papperstidningen • En kommentar

En ny vikingatid

Sverige förändras. Staten klarar inte att hålla ihop befolkningen. Vi står inför en ny vikingatid. Är du redo?
Inför åskan av Henrik Jonasson

UR NATIONALISTEN NR. 2 / 2021 | Norden är i sin grund ett anarkiskt landskap. Den mörka skogen och de stora avstånden kan gömma de flesta brott. Den kalla vintern skiljer gårdarna åt, och tvingar varje familj att klara sig själv. Här är din egen styrka ditt enda skydd, den hämnd du själv kan ta den enda rättvisa du får. Och så levde våra förfäder under tusentals år – i självständiga familjer, som värnade sin egen frihet och ära.

Visst fanns det något högre som band samman familjerna till en stam, och stammarna till ett Germania. Vi nordbor är inga själviska bestar, tvärtom så är vi det mest idealistiska av alla folkslag. Heder och rättvisa, ett liv i frihet, kärlek till den natur vi bebor, respekt till de gudar som födde vårt folk – detta var himmelsk lag. Men samtidigt visste nordbon att ingen kunde upprätthålla denna lag åt honom, att bara han själv kunde vinna ett värdigt liv.

Därför fanns alltid misstänksamheten, och viljan att ta till vapen. Håll din granne på en armlängds avstånd. Tveka inte att gå i krig mot andra stammar, om din ära eller frihet så kräver. Kasta omkull varje kung som visat sig feg eller smutsig. Men samtidigt, om gudarna kallade till gemensam strid, om främmande legioner stod vid skogens rand – släpp då alla gamla oförrätter, och tåga tillsammans mot er heliga plikt.

Den svenska staten är bara en blek kopia av romarens stat och lag, som därutöver fyllts till bredden av dekadens och förräderi.

Och detta är vad som kännetecknar vårt folk – den skarpa kontrasten mellan mörker och ljus, mellan kallsinne och idealism, mellan självständighet och gemenskap, mellan grymhet och gästvänlighet. Norden är det land där midnattssolens eviga ljus samsas med midvinterns mörkaste natt, och på samma sätt är vi det folk som förenar den ljusaste kärleken till världen, med skogens hänsynslösa lag.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 582 times, 1 visits today)
1
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This