Skriven av 13:49 Världen

EU vill locka länder att ta emot sina invandrare

Många av dem som nekas asyl i EU kan inte avvisas eftersom ursprungsländerna vägrar ta emot sina medborgare. Nu vill EU “pressa dem”.
Invandring till EU

EU-kommissionen vill göra det lättare att skicka ut icke-européer som nekats asyl. I en ny kommissionsrapport konstateras att bara i en tredjedel av migranternas ursprungsländer fungerar återtagandet bra, rapporterar Europaportalen.

EU vill sätta press

Ungefär var tredje avvisning för personer som fått avslag på sin asylansökan lyckas. I resterande fall vägrar ursprungsländerna att samarbeta och ta emot sina egna medborgare. För en tredjedel fungerar det bra, för en tredjedel medelmåttigt och för en tredjedel fungerar det dåligt.

Vilka länder det är som vägrar samarbeta har man dock valt att hemligstämpla. Bland förslagen på hur man ska lyckas utöva påtryckningar för att länderna ska bli mer samarbetsvilliga finns att inskränka rätten att resa in i EU för medborgare från länder som inte tar emot sina avvisade medborgare, men också att öka viseringsfriheten för medborgare från länder som samarbetar.

Knappast någon press

Pressen man vill sätta går alltså ut på att locka mer med morot än piska. Om länder lovar att ta tillbaka sina medborgare ska det bli lättare för dem att komma in i EU. Vad är det för tramsig press? Många av länderna som inte tar emot sina medborgare får bistånd från europeiska stater. Samtliga bidrag borde naturligtvis strypas för sådana länder (ja, jag tycker egentligen att allt utlandsbistånd borde ställas in, men det kommer inte hända med nuvarande politiker).

När EU ska sätta press mot länder som vägrar ta emot sina egna medborgare lockar de med med öppnare gränser. Men i rapporteringen kan man få det att låta som att nu kommer man att ta i med hårdhandskarna för att kunna avvisa folk som inte ska vara här. Som regel är det de andra länderna som tjänar på att ha med EU att göra, inte tvärtom. Därför bör man hota med att bryta all kontakt. De ska inte få några pengar, handelsavtal ska avslutas, kontakten stängas ned.

EU har ett behov av att kunna skicka ut människor som inte ska vara här, och vägrar ursprungsländerna ta emot sina medborgare bör EU visa hur man utövar press på riktigt.

Bättre lösning

En ännu bättre lösning vore naturligtvis att från och med nu slå fast att EU tagit emot alldeles för många invandrare och att det nu är asylstopp som gäller. Detta skulle vara en tydlig signal som sänds ut: Ni behöver inte komma hit för ni kommer inte att få asyl. Det skulle lösa många problem.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 161 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This