Skriven av 10:59 Sverige • En kommentar

Har Karim rätt – är Sverigedemokraternas väljare rasister?

Att kalla SD:s väljare för “rasister” är inte särskilt unikt. Fel är det dock, tyvärr kanske? Att kalla SD:s väljare för “rasister” är inte särskilt unikt. Fel är det dock, tyvärr kanske? Hur bör SD-väljaren svara på anklagelsen?

Om så väl vore är det första som slinker ur mig som svar på rubriken ovan. Har man skrivit en bok som heter “Rasist, javisst?” så är det kanske inte så konstigt. Inte heller om själva ordet “rasist” blivit så urvattnat som det blivit idag. Det är rätt att vara rasist, men samtidigt ordentligt korkat. Själva ordet härstammar från 1900-talets början och det var bolsjeviken Lev Trotskij som började använda det i politiska syften.

I dag är det inte lönt att definiera det. “Rasism” är som “fascism”; ord som antinationalister använder som benämning på var och en som inte håller med dem och som kan betyda lite vad som helst. Alltså ska man inte gå i fällan att vare sig erkänna eller förneka sig vara “rasist”. Den väderkvarnen är hopplös att slå emot. Bättre att alltid klargöra vad man står för och inte dansa efter motståndarnas pipa.

SD:s väljare “rasister”

Enligt skådespelaren Alexander Karim (som fick äran att spela Vanheden i den nya versionen av Jönsonligan) är alla som röstar på SD därmed “rasister”, precis som “man blir nazist om man röstar på Nationalsocialistiska arbetarpartiet” skriver han. Ett mycket ointelligent uttalande till att börja med. Man blir inte något alls av att rösta på ett parti, detta måste vara grundläggande kunskap och förstår man inte det så ska man nog vara tyst.

Väldigt definitivt är det också. Karim igen:

“Det finns liksom inget att diskutera. SD. Är . Rasistiskt. En röst på dem är en röst för rasismen. Acceptera din rasism helt enkelt. Det köper jag. Vi kan diskutera din vilsna natur. Men att du säger att det inte stämmer, att SD Inte alls är rasister visar bara på okunnighet.”

Tilläggas kan att han har fel. Alla SD:s väljare är inte “rasister” vare sig det handlar om “rasism” som är positiv, eller “rasism” som är negativ och dum.

Ja, omfamna din “rasism”

Jag är dock benägen att hålla med honom. Kom igen nu SD-väljare, Sverigevänner och vad än ni kallar er. Det handlar om ras, om ursprung och etnicitet. Att låtsas vara färgblind är bara dumheter. Asiater är väl medvetna om vilka de är, afrikaner också. Araber har koll för att inte tala om samer, indianer och romer. Och de värnar svartsjukt sin egen grupp.

Svenskar är vita och vi måste göra det samma.

Till och med Karim säger ju att han “köper det” om du gör det. “Ras är allt” skrev Benjamin Disraeli och det har inte förändrats. Vilken är den essensen som SD-ledningen hade sådana bekymmer med att definiera? Varur kommer den kultur SD vill värna? Blott Sverige svenska krusbär har och blott svensken av nordisk ras kan svensk kultur skapa.

Så är det med den saken. Punkt, helt enkelt.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 286 times, 1 visits today)
1
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This