Skriven av 08:42 Sverige

Migrationsverket ska lära asylsökande att inte vara våldsamma

Daltet måste upphöra. Förstår man inte att man inte ska gifta sig med barn; misshandla dottern eller våldta så har man inte i Sverige att göra.

Med hjälp av digital teknik och “muntlig information” ska den som söker asyl i Sverige lära sig om hur det går till här i landet. Regeringen verkar ha kommit fram till att på tok för många som kommer hit tycker det är okej med våld i nära relationer, könsstympning, barnäktenskap och så vidare så att särskilda insatser krävs. Och det är Migrationsverket som får uppdraget av regeringen.

Det hela är en del av Januariavtalet mellan S, MP, C och L och uppdraget ska utvärderas under 2023. Morgan Johansson (S) säger följande i ett pressmeddelande:

– Alla asylsökande som vistas här i landet ska veta vilka rättig­heter och skyldig­heter som gäller och hur livet här ser ut. Samhälls­introduk­tionen ska vara en del av asyl­processen och den ska fungera som en naturlig start på en kedja av etablerings­främjande insatser som ges asyl­sökande i Sverige.

Informationen ska bland annat handla om “månggifte, könsstympning, barnäktenskap samt rasism (såsom antisemitism, afrofobi, islamofobi) och liknande former av fientlighet”; därtill ska de lära sig om “hedersrelaterat våld och förtryck” och så vidare.

Bra eller helt orimligt?

För flera år sedan läste jag om något liknande i Norge. Där fick alla asylsökande (till 99 procent män) gå kurser i vilka de lärde sig att kvinnor inte är horor bara för att de klär sig avklätt och att man inte bara fick ta för sig; annat man lärde sig var att nej är nej och så vidare.

Det var gemytlig stämning på kursen. Kaffe dracks, leenden och fruntimret som lärde ut sade sig nå fram. De vuxna männen lärde sig, menade hon. Jag tänkte: varför i hela friden går man med på att släppa in tusen och åter tusen (och ännu fler tusen) vuxna män som ännu inte förstått att man ska ge fan i att våldta?

Många – framförallt kvinnor – kommenterade att det var så himla bra att Norge tog ansvar på riktigt och hjälpte dessa stackars krakar att begripa att inte våldta.

Reaktionerna jag såg angående denna kurs fick mig att häpna. Jag tänkte nämligen att detta måste ju få folk att begripa hur vansinnigt det hela är. Men icke. Har man bestämt sig för att vårt land ska vara hela tredje världens socialbyrå så har man. Många – framförallt kvinnor – kommenterade att det var så himla bra att Norge tog ansvar på riktigt och hjälpte dessa stackars krakar att begripa att inte våldta.

Helt meningslöst

Jag måste här sätta ner foten och tydligt klargöra: förstår man inte att man inte ska våldta; gifta sig med barn; ägna sig åt könsstympning; misshandla sin fru (eller fruar) och så vidare så har man inte i Sverige att göra. Svenskar som ägnar sig åt sådant straffas (och borde straffas hårdare). Vi har nog med våra egna våldsmän och behöver fylla på leden med folk som måste gå en kurs hos Migrationsverket för att lära sig att bete sig som folk.

Det är också futilt. Om du levet ditt liv i ett land vars kultur är byggt på att spöa barnfrugan och att kvinnor utan slöja är horor till exempel, så kommer ingen kurs hos Migrationsverket att ändra på det. Tyvärr tror ansvariga antagligen det. De tror att tusentals år av nedärvd kultur försvinner, varvid tomrummet kan fyllas med svenska normer (borde det inte vara rasistiskt att mena att svenska normer är bättre än deras egna förresten?).

Men där kommer de sitta runt rykande varma kaffemuggar, med någon asylaktivist på Migrationsverket som kvittrar om den svenska värdegrunden. Man kommer mysa i äkta ABF-anda och vips blir alla svenskar.

Jag tror inte att man ens kommer göra marginell skillnad med denna samhällsutbildning. Man kan nämligen inte bli svensk eller europé genom någon kurs hos Migrationsverket. Det är en process som tar tusentals år och som ständigt pågår och som vi européer är en del av hela tiden. Integration och dylika utbildningar är fruktlösa – dömda att misslyckas precis som hela detta multikultiexperiment. Att de inte sett det vid det här laget visar att de aldrig kommer att se det. Lösningen måste alltså tvingas igenom och det är en grannlaga uppgift – din och min uppgift.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 201 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This