Skriven av 09:20 Sverige

Rekord i skjutningar trots “kompromisslös regering”

Regeringen fortsätter med sina lögner, som att de är “kompromisslösa mot gängen” och att 2021 blir året man levererar. Skäms politruker, men de vet inte hur man gör.

Det går bra för det nya folknöjet i Orten. Under 2020 inträffade 366 skjutningar, en ny toppnotering, 10 procent upp sedan 2019. Men om man bara struntar i dylik kalla fakta så kan man slå sig för bröstet i alla fall.

Den “kompromisslösa” regeringen

Först under innevarande år, 2021, kommer gängen (som ligger bakom skjutandet) att kväsas lovar Mikael Damberg (S). Regeringens åtgärder, att de varit ”kompromisslösa mot gängen” som Damberg sa, kommer bli tydliga:

– Det är ett fortsatt svårt läge men min sammanlagda bedömning är att vändningen kommer i år. 2021 kommer bli ett leveransår.

Det är klart, startsträckan måste ju räknas in och regeringen Löfven har ju haft några år på sig att få igång den stora blåa maskinen och rulla ut konstaplarna så det blir ordning och reda. Nu j-r kommer det hända saker.

Ministern på patrull

Damberg vet ju vad han talar om. I fjol deltog ministern i en patrullering i Stockholmskommunen Sundbyberg, där “utsatta” områden som Rissne ligger. Men de kriminella lyste med sin frånvaro när hjälteministern var på plats. Som sagt, han vet om vad han talar.

Vis av denna erfarenhet meddelar Damberg att 10 000 nya poliser kommer finnas redo 2024. Har vi inte hört den förut? Exakt hur det ska gå till är oklart och vän av ordning ställer sig frågan med tanke på att det är få som söker till utbildningen.

Kanske löser det sig i och med att polisen sänker antagningskraven igen. I mars ska översynen av kraven på framtidens poliser presenteras. Antagligen blir det fler råbarkade dumskallar som lyder order och håller käft. I krackelerande repressiva samhällen är det sådana regimen vill ha då de är lätta att kontrollera. Inte för att något av det kommer påverka Orten, den struntar man i eller vågar inte ta itu med.

Det ser rätt mörkt ut

Som det ser ut nu hade det inte behövt se ut. Det är inte en naturlag att ett land ska plågas av gängbrottslighet och dödligt våld på öppen gata. Det är en uppsjö av politiska beslut som lett oss hit och som kommer leda oss vidare på samma väg. Och ja, var och en som understött regimen (vare sig den varit borgerlig eller vänster) är medskyldig. Det är viktigt att acceptera den egna skulden för att därefter kunna göra om och göra rätt.

Nu kommer det inte gå att ändra på saker och ting i brådrasket. Det är möjligt att det bara blir 355 skjutningar under 2021, varpå Damberg kan visa på att deras åtgärder gjort skillnad. Ser man på det över tid framträder en helt annan bild, men den kommer de styrande ignorera.

Sveriges nära framtid är cementerad och allt politikerna kan falla tillbaka på är lögner, friserade siffror, påhitt och blå dunster i ögonen på var och en som ställer sig frågande. Det krävs något helt annat än liberala demokrater i riksdagshuset för att ta itu med alla de olika aspekterna av det svenska problemet anno 2021.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 117 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This