Skriven av 14:57 Sverige

SD tillsätter yttrandefrihetsgrupp

Sverigedemokraterna har startat en arbetsgrupp för att främja yttrandefrihet på internet. Man menar att det fria ordet på nätet är hotat.
Sverigedemokraterna tillsätter yttrandefrihetsgrupp

Sverigedemokraterna tillsatte i dag en arbetsgrupp som kommer att ägna sig åt yttrandefrihetsfrågor på internationell, nationell och lokal nivå. I ett pressmeddelande skriver de att yttrandefriheten på internet i dag är hotad och därför vill arbeta yttrandefrihetsfrämjande.

– Vi anser att yttrandefrihet är en grundpelare i det demokratiska samhället. Vi kommer arbeta för att samla en bred koalition som är villig att stå upp för yttrandefrihet på internet, säger Matheus Enholm som ska leda gruppen.  

Sverigedemokraterna lyfter fram att enskilda aktörer dominerar marknaden och därigenom har en enorm påverkan på debatten. De pekar även på att somliga länders regeringar stryper internettillgången för medborgare och opposition.

Frågan ligger i tiden. Sverigedemokraterna har på senare tid trätt fram som det riksdagsparti som med störst iver förespråkar yttrandefrihet på internet, samtidigt som de också företräder en förbudsivrande linje utanför internet där de vill förbjuda organisationer som de upplever som antidemokratiska.

2017 berättade Jimmie Åkesson för Expressen att han vill terrorstämpla Nordiska motståndsrörelsen och göra det förbjudet att ha samröre med terrororganisationer. Men på internet ska man i alla all få säga vad man vill. Så länge det inte bryter mot SD:s värdegrund.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 202 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This