Skriven av 12:23 Sverige

Sverigebilden under attack enligt statsradion

Sverigebilden är under attack. Det menar Sveriges Radio som avslöjar att en grupp människor skriver debattartiklar och pratar på Facebook.
Sveriges Radio

I en sluten grupp på Facebook sitter svenska medborgare och diskutera svensk coronahantering. De är kritiska till hur Sverige, vad de upplever, är för slappa. Detta rapporteras av Sveriges Radio.

Hemligt men offentligt nätverk

Så kolossalt hemligt verkar nätverket inte vara. Enligt den statliga radion brukar ledaren för gruppen uttala sig i utländsk media och beskriver där gruppen som en ickestatlig organisation. De har också ett Twitterkonto. Han besvarar dessutom frågor från Sveriges radio.

I Facebookgruppen, som Sveriges Radio tagit del av, diskuterar medlemmarna om hur de ska kunna påverka den svenska politiken så landet blir mer slutet. Man försöker nå ut i utländsk media för att informera om hur de upplever den svenska coronapolitiken. Man säger att man vill varna andra länder så de inte inför den svenska politiken. På inrikesplanet försöker man påverka journalister och politiker att införa en politik som mer liknar exempelvis Tyskland.

Sveriges Radio påstår att det förekommer inlägg i den slutna gruppen som menar att svenska politiker låter människor dö för att ekonomin ska snurra. Det ska också ske uppmaningar om att svartmåla människor som är aktiva i coronadebatten.

Sverigebilden framför allt

Sveriges Radio är framförallt oroliga över att Sverigebilden kan svartmålas. Med kuslig musik i bakgrunden berättar kanalen om hur medlemmar i gruppen har skrivit artiklar i utländsk media där de kritiserat svensk coronahantering. Där har man hittat några uppgifter som man upplever som faktafel som man lyfter fram.

I gruppen ger de också varandra tips på argument, efterlyser fakta och samarbetar kring debattartiklar. Det hela ter sig tämligen harmlöst. Ett gäng debattlystna människor, många med medicinsk expertis, har samlats för att kunna debattera en fråga de finner viktig. Eftersom de drar andra slutsatser än staten slår Sveriges Radio på stora trumman och oroar sig för Sverigebilden.

Hotfullt att människor debatterar?

Det är så här debatten förs i dag. Jag har kommit till andra slutsatser än den gruppen men har svårt att se något samhällsfarligt med att likasinnade möts i en grupp på Facebook och diskuterar frågor de brinner för.

Det finns grupper för BLM-aktivister, abortkritiker, vaccinskeptiker, anarkister och alla andra åsiktsriktningar man kan tänka sig. Dessa sluter sig samman för att diskutera, bygga gemenskap och påverka omvärlden. När man förr startade en tidning eller förening så startar man nu en Facebookgrupp.

När Sveriges Radio nu går ut med panikrubriker och oroar sig för hur en hemlig grupp försöker rasera Sverigebilden är det skrämmande. Statsmedia bygger upp skrämselpropaganda kring en grupp människor som deltar i den öppna debatten, skriver debattartiklar, svarar på medias frågor bara för att de valt att samtala med varandra i en Facebookgrupp istället för att hålla telefonkonferenser.

Sveriges Radios agendajournalistik

Man vill hoppas att Sveriges Radios reportrar saknar kunskap om vad Facebook är och fått för sig att det handlar om kuppartad verksamhet för att människor för privata samtal via sociala medier. Men så är det naturligtvis inte. Sveriges Radio gör vad de alltid gör. De angriper människor som inte tycker som de gör. De tvekar inte en sekund att peka ut politiska motståndare som kriminella, suspekta eller samhällsfarliga.

För frågan är hur man ska kunna föra debatt om man inte får diskutera med likasinnade? Den grupp som beskrivs som samhällsfarlig av Sveriges Radio pekas ut för att den inte står bakom den svenska regimen. De gör inga konstiga saker, men de tycker fel. Därför ska de brännmärkas av statlig radio. Varje gång någon framledes kritiserar svensk coronahantering kommer ledande socialdemokrater och regimtrogna journalister att påminna om Sveriges Radios uthängning. Närhelst någon talar om lagförändringar kommer de misstänkliggöras eftersom Sveriges Radio berättat att det är ljusskygg verksamhet som ligger bakom.

Så arbetar Sveriges Radio. Så har de alltid arbetat. Så kommer de alltid arbeta.

(Visited 139 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This