Skriven av 11:19 Sverige • 2 kommentarer

Det fria Sverige sätter nya käppar i hjulen för moskébygge

Det fria Sverige lämnar in en ny överklagan mot det planerade moskébygget i Karlstad. Bygglovet skulle varit klart förra året.
Moské i Rud

Sommaren 2020 skulle tillståndet för ett moskébygge i Karlstad ha varit färdigt. Islamiska kulturföreningen ivrigt påhejade av lama kommunpolitiker såg framför sig hur en enorm moské i modernistisk arkitektur skulle torna upp sig som ett nytt landmärke i Rud i Karlstad.

Kommunpolitikerna kämpar för moskén

Många boende i området vill dock inte ha det så och några av dem vände sig därför till föreningen Det fria Sverige för att försöka stoppa planerna. Det fria Sverige lämnade in en överklagan mot bygget och fick rätt av Länsstyrelsen som stoppade bygglovet.

Karlstads kommun ryckte då ut till muslimernas försvar och garanterade bland annat att de skulle förse moskén med parkeringsplatser. Varpå det planerade bygget åter godkändes. Åter överklagades beslutet av Det fria Sverige.

Det fria Sverige överklagar vidare

Turerna har varit många och igår lämnade föreningen in ännu en överklagan. Den här gången till Mark- och miljödomstolen.

– Vårt mål är att stoppa moskébygget på Rud i Karlstad, och vi kommer använda alla lagliga till buds stående medel för att göra detta. Är det så att politiker fortsätter stötta islamisterna och till slut godkänner ett bygglov när alla juridiska vägar att stoppa bygget är uttömda, så ska det åtminstone ha kostat väldigt mycket tid och pengar för så väl islamister som byråkrater, säger Det fria Sveriges ordförande Dan Eriksson i en kommentar.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 2 165 times, 1 visits today)
2
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This