Skriven av 09:04 Sverige • En kommentar

I ärthjärnan på vänsterpolitiker och vänsterjournalister

Invandrare som stannat med skydd av gymnasielagen och sedan begår bestialiska brott har inget med invandring att göra, om man ska tro vänstern.
Bildmontage: Stefan Löfven som galen mördare

Alla svenskar har med förfäran hört om illdådet i Vetlanda, begått av en afghansk 22-årig man. Alla med minsta heder och ärlighet kvar i själen kopplar givetvis gärningen till den förda invandringspolitiken. Hur ska man annars resonera? Afghanen är ju invandrare.

Politikernas ansvar

Han är här eftersom svenska politiker har skapat ett rykte om att Sverige tar emot många invandrare utan krusiduller. Och han är visst kvar här på grund av gymnasielagen. Utan den hade han haft utvisningskrav över sig. Om han hade stannat ändå hade det i sin tur berott på att politiker ser mellan fingrarna med att invandrare stannar kvar i landet illegalt.

Men våra politiker politiker och journalister på vänsterkanten tänker minsann inte göra den självklaraste kopplingen som finns. Och ve den som antyder något sådant. Hellre diverse logiska kullerbyttor.

Statsministern visade prov på sina förmågor i en presskonferens angående illdådet. Först menar att vi måste avvakta vad polisutredningen kommer fram till innan vi kan uttala oss om brottet. SD:s påståenden att det måste kopplas till invandringen avfärdar han som spekulationer. Likväl kan han i samma ögonblick bestämt konstatera att det inte är en migrationsfråga. Så vitt jag vet var det ingen journalist som frågade Löfven om han spekulerade han när han kunde dra en sådan slutsats.

Journalisternas ansvar

Nej, våra vänsterjournalister menar istället att man inte ska göra politik av en sådan här händelse. Ärtsnillet Jonna Sima på Aftonbladet oroar sig nu för att Sverigedemokraterna ska utnyttja illgärningen politiskt. Hon menar alltså på fullt allvar att politiker inte ska reagera på händelser i samhället.

Att det är vad politiker gör, det har Jonna Sima tydligen aldrig förstått. Politiker reagerar på skeenden i samhället och försöker koppla de skeendena till förd politik. När de gör det så ”utnyttjar” de händelser med politiskt syfte. Det är för övrigt precis vad Jonna Sima gör när hon varnar för att Sverigedemokrater kan komma att utnyttja händelsen. Det är rent av det hon är anställd för som politisk kommentator på blaskans ledarsidor: utnyttja händelser i politiskt syfte.

Ifrågasätt inte

Någon sverigedemokrat har tydligen frågat sig offentligt: Hur många terrorister lever i det dolda bland oss? Givetvis syftar personen på illdådet. Och visst måste man få kalla det en terrorhandling. En kriminell invandrare, som under sin tid här bara har utnyttjat systemet, knivhugger åtta skyldiga personer på öppen gata. Vad har – för att vända lite på steken – inte Mangs eller Ausonius kallats?

Men säger någon, en åklagare har sagt att inget finns som pekar mot ett terrorbrott. Visst kan det vara så. Karlen ville väl bara hugga av sig lite. En slutsats tycks man i alla fall kunna dra. Onekligen står några här i landet för en terrorpolitik.

Finn dig i att bli mördad och ifrågasätt inte.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 219 times, 1 visits today)
1
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This