Skriven av 11:32 Krönika

Mångkulturen uppfinner nya problem

Familjer splittras när föräldrar utan den andra förälderns tillstånd tar sina barn utomlands. Det är en vanlig företeelse i dagens Sverige.
Resa till Algeriet

Varje år förs barn hundratals utomlands av någon av sina föräldrar. Där hålls de kvar mot den andra förälderns vilja. Sveriges Television slår på stora trumman och berättar om svårigheterna för Sverige att få hit barnen igen.

Ofta handlar det om skilsmässa som leder till att den ena föräldern vill ha ensam vårdnad och därför drar till hemlandet med barnen och sedan inte återkommer.

I ett reportage intervjuar man Miriam Khokhar som skildes från sin man. Mannen sa då att han ville åka med barnen på semester till Algeriet vilket Miriam tyckte var en bra idé så barnen fick träffa sin farmor. Men pappan och barnen kom inte tillbaka. Pappan har algeriskt medborgarskap och när de anlände så fick barnen också det.

Nu lever de i Algeriet där de har sina rötter tillsammans med pappans släkt. Men Miriam är av naturliga skäl missnöjd. Hon vill att barnen ska bo i Sverige med henne.

Algeriet har inte undertecknat Haagkonventionen vilket gör att Sverige inte har rätt att kräva tillbaka barnen som är algeriska medborgare. Istället måste Miriam ansöka om vårdnad via algerisk domstol.

Juridiska processer, statlig inblandning, omfattande kostnader. När man talar om mångkultur tänker man ofta på gatuvåld, klankrig och islamisering. Men mångkultur är så mycket mera. Det är också splittrade familjer och konflikter mellan stater om vem som har rätt till sina medborgare.

Naturligtvis är det förödande för en mamma att få sina barn utförda ur landet och sakna juridiska möjligheter att återse dem. Jag är dock glad åt faderns initiativrikedom. Varje individ som återvänder till sina hemländer är till lycka för Sverige.

Sverige borde applådera detta och inte alls försöka hämta tillbaka dem. Nu är barnen algeriska medborgare och kommer säkert leva lyckliga liv där. Säkert kommer de att sakna sin mamma men hon får skylla sig själv som gav sig in i spelet över landsgränser. De har i alla fall något som deras mamma inte kan ge dem, rätten att växa upp i de miljöer där deras förfäder levt.

Det bästa för barnen vore så klart om modern också flyttade dit för att finnas hos dem.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 257 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This