Skriven av 11:05 Världen

Nicolas Sarkozy dömd till fängelse

Frankrikes tidigare president Nicolas Sarkozy har dömts till fängelse för korruption. Tänk rubrikerna om det varit någon som media ogillar.
Nicolas Sarkozy

Frankrikes tidigare president Nicolas Sarkozy har dömts till tre års fängelse för korruption. Sarkozy var Frankrikes president mellan 2007 och 2012 och drev under tiden liberal politik. Två år efter att han avgick så ska han ha försökt muta en domare för att få ut hemligstämplat material.

Två av de tre åren kan den forna presidenten avtjäna villkorligt och resterande kan han avtjäna med fotboja ifall domen vinner laga kraft. Sarkozy har dock överklagat domen.

Svensk media har rapporterat om domen men de långdragna analyserna har uteblivit. Lek med tanken att det hade varit Donald Trump som dömts för korruption. Hade svensk media varit lika försiktiga i sin rapportering då? Vi vet alla svaret på frågan. Media har vänner och fiender. När en liberal expresident döms för att ha försökt muta en domare nämns det pliktskyldigt i förbifarten. Men de stora trummorna ligger och väntar på att journalisterna ska kunna skriva något om att exempelvis Trump skrivet något olämpligt på sociala medier.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 145 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This