Skriven av 14:41 Krönika, Ur papperstidningen

Om smuts och renhet

Finns det en fixering vid renhet bland oss, vilken i sin tur hämmar vår strävan då den skapar splittring?

UR NATIONALISTEN NR. 3 / 2021 | Så många inom den nationella sfären är fixerade vid renhet. Det är överlag en dålig syn på livet, att vi bara existerar för att likna gudarna så mycket som möjligt. Att varje avvikelse bör hatas, varje krokighet rätas ut. Varför skulle gudarna ha skapat en sämre kopia av sig själva? Tror ni att den här världen och dess smuts är ett misstag? Någonting att övervinna och lämna bakom sig? Att vi är skapta krokiga, bara som någon form av sadistisk prövning?

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 58 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This