Skriven av 09:36 Kultur

Överallt Hitler och rasism

Är man galen, vilket anhängare av cancel-culture, vänsterliberalism, kulturmarxism och wokeness är, ja då ser du Hitler och rasism överallt.

Men vet du vad? Vi har dem i vårt våld. De kommer inte undan. Vi bor gratis i deras hjärnor och de brinner från båda ändarna. Bäst av allt är att vi inte behöver göra något själva. Vi kan sitta ner och se dem förtära sig själva.

Rasism, överallt rasism

Den svarta unga poeten (nåja) Amanda Gormans spoken word-dikt skulle översättas till holländska. Gorman ville själv att författaren Marieke Lucas Rijneveld skulle göra översättningen. Ändå blev det hela rasism. Journalisten och aktivisten Janice Deul tog ton i tidningen Volkskrant och menade att det är ”ett obegripligt val, enligt min åsikt och många andra som har uttryckt sin smärta, frustration, ilska och besvikelse på sociala medier”. Är man vit kan man inte översätta en svart människas spoken word-dikt.

Marieke Lucas Rijneveld förstod och hoppade av med kommentaren:

”Jag är chockad över kalabaliken kring mitt engagemang i spridningen av Amanda Gormans budskap och jag förstår dem som känner sig sårade av Meulenhoffs val att fråga mig. Jag hade med glädje ägnat mig åt att översätta Amandas verk och hade sett det som den största uppgiften att behålla hennes styrka, ton och stil. Men jag inser att jag är i en position där jag kan tänka och känna så, medan många andra inte är det.”

Rasism, överallt rasism. Värst drabbade blir vita liberaler som själva gjort allt för att sprida denna sjuka, varför det är extra roligt att läsa tweeten från Jonna Sima. Man frågar sig, vad trodde hon skulle ske. Dumskalle där.

Här om dagen lärde vi oss också att Dr. Seuss teckningar var rasistiska och att sex av hans barnböcker slutar säljas i USA. Katten i hatten ägnar sig tydligen åt “blackface”. Sedan tidigare är ju Tintin tabu och vad är egentligen Pippis pappa? Inte är det (censur)kung i alla fall.

Hitler, överallt Hitler

Vi känner alla till – och många av oss har drabbats av – reductio ad Hitlerum när vi försökt förmedla nationalistiska idéer. Bäst då är att skicka ut en heil som träffar motståndaren på hakspetsen (skojar bara, bäst är att lämna kretinen åt sig själv). Hitler är nämligen allestädes närvarande och lurar bakom varje hörn.

I januari ändrade Amazon utseendet på sin app. Snabbt kom klagomål om att den såg ut som Hitler. I tysthet ändrade företaget symbolen.

Till vänster ser vi en tydlig Hitlermustasch och till höger den ändrade loggan efter att Amazons förtäckta hitlerism avslöjades. Inte var det första gången som företag formgivit sina produkter att likna Hitler. Låt oss aldrig glömma Pumas “Storm Adrenaline”-skor (ja, SA-skor till råga på allt).

Inte heller kan vi glömma när colombianska Shakira skulle ge sig ut på sin El Dordao-turné och ville sälja prylar med kopplingar till sydamerikansk kultur. Bland annat fick det bli en solsymbol – en version av svastikan – kallad Svarta solen. Så man körde på den och det gick åt skogen. Ursäkterna kom som ett brev på posten. Världens äldsta symbol användes ju trots allt av Hitler.

De förtär sig själva och det är roligt

Galenskap tenderar att accelerera och det är vad som händer nu. “Offren” är i första hand alla som själva krattat manegen för eländet; vita liberaler. De passar inte in i den värld de lagt grunden för och kommer en efter en fällas av de rasifierade massorna.

Själv sitter jag på sidlinjen och garvar läppen av mig. Vita liberaler förtjänar allt ont som kommer drabba dem. De kommer falla och de kommer falla hårt.

Ännu roligare blir det när man tänker på alla dessa hysteriska rasifierade (eller om de är hbtq-osv.-anhängare) galenpannor som ägnar dagarna åt att känna sig kränkta. Bra. De mår nämligen dåligt av det. Det är grundläggande psykologi. Om ditt liv ägnas åt att upprätthålla en offerroll så går det åt skogen med den psykiska hälsan.

Och hej vad de mår dåligt allihopa. Och sämre kommer de må för varje dag som går.

Vad gäller dessa företeelser i samhället gäller det för oss att vara kloka och hålla oss i bakgrunden. Så klart kommer de slå mot oss också, som en tokig fylltratt som viftar. Men det är roligare för dem att fälla Cuomo i New York eller J.K. Rowling än att ge sig på exempelvis undertecknad. Då känner de maktens berusning. Buss på vita liberaler med makt alltså.

Kör hårt och lycka till.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 201 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This