Skriven av 16:23 Sverige

Svenskarnas hus sätter fart på politikerna

En handlingsplan för Älgarås har presenterats för Törebodas politiker. Politikerna oroas av att Svenskarnas hus driver positiva projekt.
Svenskarnas hus

Älgarås är en avbefolkningsbygd. Töreboda kommun har inte brytt sig nämnvärt om det tidigare stationssamhället. Fram tills nu. Sedan Det fria Sverige etablerade Svenskarnas hus i Älgarås har politikerna plötsligt börjat visa handlingskraft.

Nu har det tagits fram en projektplan för att utveckla Älgarås. Målet är bland annat att skapa ett trivsammare centrum, behålla och utveckla det befintliga utbudet, trygga skola och barnomsorg och säkra affären, skriver Mariestads-Tidningen.

Den moderata fritidspolitikern Björn Lagerqvist berättar att Älgarås är en “spökby” jämfört med hur det var för några årtionden sedan. Han menar också att samhället delats upp i två delar, i och med att Svenskarnas hus etablerats på orten.

– Det blir lätt så att folk tycker det låter positivt med deras olika projekt, utan att tänka på vilken ideologi det är som ligger bakom det hela, säger Björn Lagerqvist och hans fru tillägger att en liten by inte har råd med extrema åsikter så alla behövs.

I och med de inbillade utmaningarna, med ett delat samhälle där Svenskarnas hus arrangerar inkluderande arrangemang medan sura moderater inte vill vara med, så har intresset från kommunen ökat för att visa politisk handlingskraft. Det fria Sverige har tidigare erbjudit kommunen att sätta upp ett utegym vilket kommunen vägrat, men nu bemöter man Det fria Sveriges handlingskraft genom att ägna Älgarås uppmärksamhet och förhoppningsvis initiativrikedom.

Enligt handlingsplanen ska man börja med att föra en dialog med Älgaråsborna. Om det i sin tur leder till handling eller om de stannar vid dialogen återstår att se. Malin Bring på Mariestads-tidningen och kommunpolitikerna lär oavsett få det att se ut som en seger. I deras förakt mot Det fria Sverige förvandlas allt alla andra gör till hjältemod och framåtanda. För Älgaråsborna får man hoppas att politikerna inte stannar vid ord.

Annars finns ju alltid Det fria Sverige på orten, redo att skapa arrangemang som kommer hela bygden till gagn. Och så kan gnälliga moderater sitta hemma och önska att samhället tar tag i saker. Oavsett om Älgarås blomstrar upp på initiativ av Svenskarnas hus eller för att politikerna vill visa att de kan styra upp saker utan Svenskarnas hus så kan man konstatera att utan Det fria Sverige hade Älgarås varit en ort som kommunpolitikerna helst hade struntat i helt.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 1 097 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This