Skriven av 09:59 Krönika, Ur papperstidningen

Tallen

Friheten gestaltad av en tall? Kan det verkligen gå för sig. Ja, varför skulle inte tallen kunna vara frihetens träd?

UR NATIONALISTEN NR. 2 / 2021 | Det torde vara första gången ett begrepp som ”frihet” får gestaltas utav en tall, men det är 2021, så jag kan ta ut svängarna med gott mod (och förhoppningsvis redaktörens välsignelse).

När jag tänker på frihet så handlar det sällan om vare sig pandemi eller systembolaget; frihet är för mig en ledstjärna i min strävan som sällan kan förklaras eftersom jag älskar stora ord men i min vardag söker öka den mindre delen; att nå mina mål eftersom mina mål ger mig mer frihet. Mer resurser möjliggör familjens välmående, mer styrka möjliggör att jag kan försvara min frihet, mer läsning breddar min förståelse för vem jag och vi är, mer tid som frigörs för att skapa mer, fler, bättre och viktigare projekt. Inget värdefullt är gratis, således är min inställning till friheten att den måste besegras, varje dag. För mig är det mesta i livet en inställning som hänger på att jag agerar, och till skillnad från många av de som i dag sitter hemma och gnäller så försöker jag lägga så mycket tid och kraft jag kan för att bli just friare genom att bli bättre; det är de små stegen som möjliggör att vi kan ta oss framåt under åratal, det är ingen sprint, och det finns inga genvägar.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 164 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This