Skriven av 14:41 Krönika, Ur papperstidningen

Vi är trasiga i anden

“För mig spelar det ingen roll om du som fri svensk är kristen eller hedning, och om du är ateist så hoppas jag att även du finner din andliga väg. Jag vågar som sagt hävda att du inte är komplett utan den.”

UR NATIONALISTEN NR. 3 / 2021 | Att tala om gudar och religion i Sverige är nästan svårare än att tala om massinvandringen. Få folk sätter sig på så höga hästar som svenskar när det gäller att fördöma eller förlöjliga religiösa människors övertygelser. Vi ser oss som förnuftiga, upplysta och bättre vetande än de där som tror ”på en gubbe i himlen” eller ”tomtar och troll”.

Men är vi verkligen så himla förnuftiga? Kan det vara så att det är de ateistiska svenskarna som förts bakom ljuset? 

Min egen religiösa resa har varit brokig, och än i dag är jag inte del av någon organiserad religion. 

Den religiösa tillhörigheten var en del av min identitet som bestals mig när mina föräldrar, i all välmening, valde att inte döpa mig eftersom jag skulle ”få välja själv”. För mig är det en lika absurd inställning som att ens barn ska få välja nationalitet, kön eller namn själv. 

Men min föräldrageneration var den stora ateistgenerationen så det var inte så konstigt, och istället slungades jag ut i verkligheten helt utan andlig vägledning.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 75 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This