Skriven av 16:34 Krönika, Ur papperstidningen

Bebislyckan

Trots pandemi går livet vidare. För vår skribent Johan Svensson innebar det tillökning i familjen. Och så klart delar han med sig.

UR NATIONALISTEN NR. 4 / 2021 | Jaha, då blev man far igen. Yrvaket ser jag mig omkring i denna nya värld. Min bättre hälft födde en välskapt och fin liten pojke nu i dagarna och äntligen är all längtan över. Alla funderingar och farhågor man haft har kommit till ro och den rosaskimrande bebislyckan omsveper oss. Hans storasyster stirrar storögt på honom där han ligger och sover (jo, det är ju mest det han gör) och kan inte fatta att han har bott inne i magen. I ärlighetens namn kan inte jag förstå det heller, så jag ska inte sitta här och spela Allan. Ett litet frö har sakta växt inne i magen och blivit ett livskraftigt träd som sedan fötts ut i världens ljus för att slå rot. Som den man jag är kan jag bara stå och gapa över min kvinnas urkraft när hon föder fram honom och med bergfast vilja går denna enastående sista etapp i graviditetens långa resa. Det är med vördnad man betraktar sin kvinna och hennes livgivande styrka.

En så vardaglig och självklar händelse. Ett sådant väntat skeende. En lång tid av längtan och förberedelse. En så förutsägbar process. Likväl – ett mirakel i det alldagliga när det väl sker. En liten reva uppstår i verkligheten när ett barn föds. Då är sprickan som störst och slöjan mellan världarna som tunnast. Vi är så nära det gudomliga i den lilla stunden. Alla krafter och alla de som kommit och gått innan oss är med. Hela världsalltet vill. Alla krafter säger ja. Ja till livet, ja till den kvinnliga styrkan, ja till den jublande glädjen och den befriande kraften. Många barnmorskor vittnar om detta. Det är därför de arbetar med vad de gör och många fortsätter år ut och år in och upplever det som ett kall mer än ett yrke. Jag kan på sätt och vis förstå dem, men inte fullt ut. Jag tror att man måste vara kvinna för att helt kunna förstå det.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 93 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This