Skriven av 16:34 Krönika, Ur papperstidningen

Då som nu – men landet dör lite mer hela tiden

Att inget är nytt under solen känner vi alla till. Men att det är så illa som det visar sig när en tidning från 2005 läses är magstarkt trots allt.

UR NATIONALISTEN NR. 4 / 2021 | Jag bläddrar lite förstrött i en gammal Expressen som hamnat på mitt skrivbord. Tidningen är från den 19 november 2005.

Jag läser om konflikter i Monacos kungahus, höga bensinpriser, Pernilla Wahlgrens svåra tid, en sexrådgivare som visar sexövningar i tv, en HD-domare som köpt sex av en ung man. Jag får också möta en terrormisstänkt svensk som sitter i fängelse i Sarajevo. En helsida berättar om en guldhamster som överlevde en brand. På sidan 31 svarar Katerina Janouch på läsarnas sexfrågor. Hon berättar för en man som varit otrogen mot sin fru med en annan man att en del väljer att berätta om sin otrohet medan andra inte gör det. Hon har inget råd, mannen får göra som han vill, men om han väljer att fortsätta vara otrogen kan det vara lite jobbigt för honom. Det fortsätter med några sidor om det senaste som hänt i dokusåpor och så vidare.

Ja, alla har väl läst en kvällstidning. 

Kunde varit dagens tidning

Det som slår mig är att jag lika gärna kunde ha trott att det var dagens tidning om jag inte hade sett datumet. Med lite småförändringar är det i princip ingen skillnad. 

Monacos kungahus får bytas mot Storbritanniens kungahus. Där bråkas det just nu. Bensinpriserna har förvisso sjunkit en tid men är nu på väg upp igen. Familjen Wahlgren är alltid viktiga inslag i kvällstidningarna. Sexartiklar också. Ingen HD-domare är just nu misstänkt för sexköp av någon minderårig man, men Göran Lambertz har just häktats för våldtäkt, även om Expressen än så länge inte berättat att det är han. Terrormisstänkta svenskar har vi gott om och nu som då får de komma till tals i Expressen. Meningslösa solskenshistorier, som den om guldhamstern finns också. Katerina Janouch är förvisso bortbytt i Expressen, hon fortsätter sitt sedesupplösande kampanjande på sociala medier istället och någon annan har tagit hennes plats som sexrådgivare i tidningen. Och dokusåporna är alltjämt viktiga nyheter.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 269 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This