Skriven av 16:34 Krönika, Ur papperstidningen

Döden och semlor

Den som befunnit sig i dödens närhet blir eftertänksam. Och vare sig man vill det eller inte så börjar man tänka på ens egen framtida slut.

UR NATIONALISTEN NR. 4 / 2021 | Jag är sms-livräddare och var ute med bilen när min app började tjuta. Jag ser en möjlighet att parkera lite längre fram så jag svänger av och parkerar. Jag är bara några minuters bilfärd bort från hjärtstopps-larmet så jag startar bilen och kör dit så snabbt (men kontrollerat) jag mäktar med. 

Det är ett litet hus jag kommer fram till och en man står utanför. Han säger: ”de kör HLR där inne”. ”Vilka då?” frågar jag. ”Jag vet inte” blir svaret. Jag parkerar, tar på mig handskar och munskydd och rusar in. Jag tar över hjärt-lungräddningen och är målfokuserad tills ambulansen och räddningstjänsten anländer. Först då, när jag avlägsnar mig för att ge plats åt sjukvårdarna, tar jag in omgivningen. Och när adrenalinet väl lämnar kroppen så tar reflektionen över.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 42 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This