Skriven av 16:34 Krönika, Ur papperstidningen

Inte bara mamma, pappa och barn

Det är sant som det sägs i dag, att familjen är mer än mamma, pappa och barn menar redaktör Söderman. Men är det “regnbågsfamiljer” han menar tro?

UR NATIONALISTEN NR. 4 / 2021 | Det började bra för min egen mamma och pappa. De var lyckliga de första åren av äktenskapet och när väl min bror och jag damp ner så höll de ut och gjorde ett bra jobb med oss. Jag har inte mycket att klaga på. Men sedan gick det utför och jag fattade nog att något var på gång när de helt plötsligt hade separata sovrum i lägenheten. Så kan man förvisso ha det utan att det är skilsmässa i antågande, men mer ofta än sällan är det ett tydligt tecken.

Det var det hos familjen Söderman i alla fall. Det som hade börjat så bra och stadfästs med ”tills döden skiljer oss åt” slutade med tack och hej. En skilsmässa är alltid ett misslyckande och en katastrof för barnen. Det finns inga lyckliga slut där. Jag var på väg in i tonåren när det skedde och en hel del tokerier jag ställde till med hade nog kunnat undvikas om mamma och pappa hängt ihop. Jag håller det dock inte emot dem, tidsandan var som den var och skilsmässa absolut ”det rätta” när det var jobbigt.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 154 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This