Skriven av 16:34 Krönika, Ur papperstidningen

Internet och nationella kvinnors gemenskap

Tvärtemot vad somliga tror är nationalister inte bakåtsträvare. Snarare tvärt om, vilket Frida Lind ställer utom tvekan när hon här tackar internet.

UR NATIONALISTEN NR. 4 / 2021 | De senaste årtiondena har vi i Sverige flyttat runt som aldrig förr. Vi flyttar till, från, vi flyttar bort och tillbaka och ofta blir en konsekvens av detta att vårt sociala liv och våra familjerelationer ser ut på ett sätt som säkert inte ens våra mor- och farföräldrar kunnat föreställa sig. Många av oss är ensamma, vi har ”bara” våra män eller fruar och barn som umgänge. Kombinera detta med svenskens växande rotlöshet och rädsla för varandra (hur mångkulturen bidrar till lägre ingruppstillit tror jag vi alla vet) och ensamheten blir ett faktum, frivillig eller ej. Vi hejar inte på våra grannar, vet inte ens vad de heter. Ursprungsfamiljen och barndomsvännerna bor kvar i hemorten eller har själva flyttat och spritt ut sig.

Är man dessutom nationellt sinnad kan relationer försvåras ytterligare. Det finns många anekdoter kring familjer som inte vill eller känner att de kan umgås med sin ”rasistiska” brorson eller vem det nu är och plötsligt bjuds man inte längre in till de annars traditionella högtiderna där hela släkten brukade samlas. Man kan också själv känna frustrationen kring att ens familj som man i vanliga fall kan prata öppet med, avfärdar och förminskar ens intressen eller oro för vårt folk och land, kvinnorna och barnen, välfärdssystem och ekonomi eller vad det nu är man försöker öppna upp ett samtal kring.

Det är viktigt att ha ett tryggt socialt sammanhang: en familj, flock, grupp, kollektiv, vad man än vill kalla det. Sverige är ett av världens ensammaste länder. Människan är ett flockdjur, det är inbyggt i oss, i vårt DNA. Mängder av undersökningar och studier talar om detta för oss, vi är den högst utvecklade varelsen på jorden ur ett socialt perspektiv. Vi behöver varandra så himla mycket, och förutom det jag nämnt ovan finns det så många försvårande faktorer som ställer till det för oss.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 128 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This